Регистрация

5 подправки, с които ядем и слабеем

11 Apr 2022   /   nina123   /   Видяна: 1521
5 подправки, с които ядем и слабеем

Индийските подправки извайват фигурата с гореща пикантност, силен аромат, разграждане на мазнините и регулиране на хормоните.

 

Женски блян е да се хапва спокойно – с наслада, без предразсъдъци и без залепени килограми. Апетитните домашни зеленчукови манджи и месни гозби са предпочитана храна, която гарантира да се съобрази изцяло с вкуса на домакинята и нейните близки. Но често след обилна домашна вечеря, кантарът е безпощаден на следващата сутрин. А може и да не е така, стига да се доверите на подправките в борбата с натрупване на килца и лепене на мазнини.

Индийски подправки за отслабване. Индийците са народ, в чиято генетика е заложено натрупването на мазнини в проблемните зони. Но въпреки предразположението си към напълняване и мазната кухня, традиционна за вкуса им, повечето успяват да запазят завидна фигура и над средната възраст. Това се случва заради подправките, които добавят в ястията си, твърди iwoman.bg. Някои от тези апетитни овкусители имат мощна сила в разграждането на мазнини и предизвикват активно горене на калории дори и в моменти на покой. Ето кои пет подправки можете да добавите в гозбите си, за да станат хем по-вкусни и ароматни, хем да помогнат за извайването на тялото докато ядете.

1. Лют пипер – огънят във вкусовите му качества действа така изгарящо и вътре в тялото, активизирайки всички процеси. Метаболизмът се засилва, а справянето на организма с пикантността изисква повече енергия, затова и хората се потят след прекаляване с лютото. Изхвърлят се токсини, горят се калории и мазнини, затова не се смущавайте да добавите щипка от подправката в храната си.

Рецепта за домашен тутманик с лют пипер и кашкавал.

2. Канела – докато в българската кухня тя спада към групата на сладкарските овкусители, в почти цяла Африка, Индия и Близкия Изток канелата е добавка към меса и зеленчукови гозби. Опитайте и вие. Всяко ястие с добавка на канела, било то сладко или солено, подтиква тялото да изразходва повече енергия и да работи на пълни обороти. Ако желаете да се активизирате допълнително, използвайте щипка канела за стимулант на виталността. А по време на тази активност тялото ви получава и допълнителен тласък за горене на калории от канелата. Освен това тя регулира нивата на кръвната захар и потиска апетита.

Рецепта за пилешки бутчета с вино и канела.

3.  Куркума – всички ястия с нея придобиват специфичен неустоим цвят и вкус, а докато ги хапвате веществото куркумин навлиза в организма. Там то действа благотворно на хормоналния баланс и предотвратява отлагането на мазнини. Ето защо, ако готвите по-калорична храна, е добре да добавите и куркума в нея.

Рецепта за ориз с пилешко, орехи и куркума.

4. Джинджифил – леко пикантният корен със специфичен дъх отново е герой както в сладката, така и в солената кухня. Той е основа на множество хранителни добавки за отслабване, потискане на апетита, детоксикация и понижаване на холестерола. Вместо обаче да го приемате на таблетки, можете да се насладите на вкусовите и лечебните му свойства едновременно като го добавите в менюто си.

Домашен зелен чай с джиджифил и плодове както го правим вкъщи.

5. Анасон – Отвара от семена анасон и до днес се консумира в индия за отслабване и прочистване. Анасонът доказано убива глада, желанието за хапване на сладкиши и дори за консумация на алкохол. Той слага знак стоп на храната още преди да е влязла в тялото. А попаднал в организма забързва метаболитните процеси и активизира отвеждането на вредни съставки.

Рецепта за печена риба с лимон и анасон.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Безброй ползи за здравето, имунитета и теглото с етерични масла от цитруси

Етеричните масла от лимон, грейпфрут и мандарина спомагат за сваляне на свръхтегло и горене на мазнини, засилват имунитета, подобряват концентрацията, виж още »

Аюрведа лечение чрез подправки

Куркумата намаля нивото на кръвната захар, а дивият копър регулира дейността на стомаха. виж още »

Причините поради които изпитваме глад

Защо огладняваме – виновни са преяждането, недоспиването и алкохолът и диетите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта