Лесно пиле с ориз, орехи и куркума на тиган
Пилешко с ориз и ядки.
Необходими продукти:
- 600 г пилешки гърди
 - 70 г орехи
 - 1 ч.л. куркума
 - 1/2 ч.л. черен пипер
 - 3-4 с.л. олио
 - 1 ч.л. сол
 - 210 г ориз (по-добре дългозърнест, но може всякакъв)
 - 480 мл вода или бульон (ако ползвате бульон, внимавайте със солта)
 
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на парчета с големината на 1 едра или 2 нормални хапки. Орехите нарежете с нож на парченца.
2. Оризът измийте в цедка под течаща вода до избистряне.
3. Сгорещете олиото в голям тиган с капак, добавете куркумата и пипера и на силен огън запечатайте пилешките мръвки в ароматната мазнина.
4. Щом побелеят от всички страни, намалете огъня, добавете орехите и ориза и запържете. Залейте с вода или бульон, посолете и разбъркайте. Изчакайте да кипне и захлупете с капак.
5. Оставете да се готви 20-25 минути на умерен огън. Опитайте зърно ориз, ако е разварено, значи ястието е готово.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ