Регистрация

4 седмици сваляме килограмите от лятната почивка

12 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 2866
4 седмици сваляме килограмите от лятната почивка

Американската, карибската, френската и италианската кухня погубват фигурата на туриста.

Лятото е сезонът на пътуванията, миговете, когато плануваните ваканции стават реалност, но подготовката и постпочивния стрес са изпитание за нервната система. Английски учени доказаха, че около един месец преди заминаването хората започват да влагат особена енергия в подготовката на външния вид за екскурзията – тренировки, диети, разкрасителни процедури, които в повечето случаи са ефективни. По-лошото е обаче е, че след завръщането им е нужен още месец, за да влязат отново във форма, която не изисква подмяна на гардероба. Така лятото се разделя на две части – двумесечно отслабване с гладуване и мъчителни диети и двуседмична почивка на приятно местенце, където си хапваме на корем, за да се обезобразим трайно и качествено.

В анкетата, имаща за цел да докаже защо хората, завърнали се от ваканция, са така напълнели, се включиха 2000 души, при които бе забелязана странна зависимост – кухнята на страната, в която са били, е определяща за напълняването им. Неочакваното следствие, което тотално промени първоначални търсените резултати от изследването позволи на екипа да направи списък със страните, от които туристите се връщат с най-много качени килца за период от 10 дни.

Оказа се, че САЩ е страната не само на неограничените възможности, но и на тъпченето без задръжки. Летуващите британци там се връщат доста напълнели и им е нужен поне месец, за да влязат в релси. На фигурата видимо негативно влияе и престоят във Франция, където се хапва стабилно количество сметана, а принципите на разделното хранене са табу за местната кухня. На трето място е Италия, прословута с паста, пица и пържени морски дарове. Необяснимо, но и Карибите са вредни за противопоказни за силуета.

В рамките на проучването бе доказано и че само 4% от почиващите си задават въпроса с каква храна се тъпчат, а останалите 96% проявяват особена лакомия в желанието си да опитат от специалитетите, традиционни за кухнята на страната, в която прекарват почивката си.

 

А ето и рецепти от различните кухни, които толкова много изкушават чревоугодника:

Френска кухня

Американска кухня

Италианска кухня

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Как се прави плуващ хладилник за напитки в басейна

Плуващ контейнер за храна позволява да хапвате и пийвате без да излизате от водата.   виж още »

Пропускайте по едно основно хранене, за да не качите килца по празниците

Откажете се от обяда или вечерята през почивните дни по Великден, за да не се вайкате, че отново сте си върнали килцата след Коледа и Нова година. &n виж още »

Как да не качим килограми в дъждовното лято

Да се преборим с изкушението на хладилника, когато сме затворени у дома. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта