Регистрация

Храни, който разкрасяват маникюра

07 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 2735
Храни, който разкрасяват маникюра

Зехтинът, сьомгата, плодовете и ядките ще направят ноктите ви неустоимо привлекателни.

Красиво подадената изящно изглеждаща ръка прави добро впечатление още от запознанството и редица дами отделят значително време, нерви и финанси, за да поддържат ноктите си в перфектен и естетичен вид, който е огледало не само на личната хигиена, стила, умението да сме в крак с модата и желанието за красота и сексапил, но и на вътрешното здраве. Доказано е, че здравословните проблеми влияят на манкюра, като го правят нездрав, пожълтяват го или пък ноктите се люспят по дължина. И ако нямате правилен хранителен режим, съобразен поне отчасти с териите на здравословното ядене, то е твърде възможно да имате проблем и с роговите израстъци в края на ноктите си. Ние от kulinarno.bg ще ви дадем няколко съвета как да отгледате здрави и правилно растящи нокти чрез консумацията на определени продукти.

Ако ноктите ви са меки и се огъват при натоварване, явлението най-вероятно е следствие на липсата на калций, която сте си причинили заради понижена честота на хапване на млечни продукти. Ако включвате по веднъж на ден в менюто си 50-70 г сирене и кашкавал, както и си хапвате по 200 мл кисело мляко, само след седмица този проблем ще изчезне.

Мекотата на маникюра може да е и непряко следствие от недостига на магнезий. Казвам непряко, защото дори и да сте си набавили достатъчно калций, той не може да бъде усвоен от организма без взаимодействие с магнезия. За да създадете нужния на тялото баланс, трябва да наблегнете на яденето на сурови ядки – не по-малко от 50 г дневно.

Ноктите ви се люспят – това е признак за липсата на мазнини. Червеното месо в малки дози, зехтинът – в по-големи и морските дарове ще се справят със сухотата, а и ще придадат блясък и полираност на повърхността. Сьомгата, богата на омега мастни киселини, е благодат за цялото тяло, така че жертвайте по едно филе седмично, за да си направите комплекс от разкрасителни процедури за цялото тяло.

Ако маникюрът се нащърбва по върховете и никога не се запазва гладък и равен, то организмът ви страда от недостиг на витамини. Явлението е особено често срещано при страстните пушачи. Тук вече ще трябва да отделяте на плодовете по едно ядене на ден. Най-подходящи са сутрешната или следобедната закуска, когато е добре да си хапвате ябълки, цитруси и лилави или тъмни дарове от природата. Постарайте се да не преминават през термична обработка.

И накрая – можете профилактично да мажете ноктите си със зехтин, като разтривате мазната течност в живеца за няколко минути. Така те ще се подхранват по естествен начин и ще придобият привлекателен блясък.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Запазете младостта на клетките си чрез храна

Листните зеленчуци, някои плодове, рибата и редовното пиене на вода ще спомогнат за запзаването на младия и свеж вид. виж още »

Домашни маски за лице с летни плодове и зеленчуци

Със свежите стоки от пазара можете да изгоните следите от умора, да изгладите кожата, да премахнете акнето и да облекчите слънчевите изгаряния. виж още »

Няколко трика, ако маската за коса ви свърши внезапно

В кухнята си имате всичко необходимо, за да задравите косъма и да накарате косата си да засияе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта