Регистрация

Храни, които борят главоболието

21 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3583
Храни, които борят главоболието

Продуктите с високо съдържание на витамин В2 доказано парират болката в главата и мигрената.

Главоболието е досадно дразнение, което може тотално да обърка деня и плановете ни. Както повечено неприятни явления, и то се появява точно в най-неподходящия момент, карайки ни да бъдем дръпнати в отношенията си с околните, да изпитваме апатия към околния свят, да изглеждаме непривлекателно и най-вече – да не можем да свършим нищо заради досадната болежка.

Учени установиха, че можем да изгоним досадното главоболие като си направим адекватна диета. Доказано е, че в момент, когато нямаме хапче за глава, хладилникът и някои продукти в него са ефективни лекари. Това важи и за ужасяващата мигрена и хроничните болки. Колкото и невероятно да звучи – честотата на появата им може да се спадне с до 48%, ако се храним правилно.

Най-големият враг на главоболието е витамин В2. Освен че може да го излекува почти мигновено, след като се смеси с кръвта, той предотвратява честата му поява. Ако приемате по над 450 мг от него на ден, в прав текс ще си спестите доста главоболия. Дори и да познавате дразнението от дете и все още да не сте намерили перманентен лек срещу периодичната му поява, учените са на мнение, че витамин В2 ще ви помогне да се радвате на повече безболезнени дни.

Храните, които най-вече се препоръчват за борба с главоболието са бадеми, кашу, гъби, яйца, аспержи, мляко, грах. За да си набавите нужното количество В2 ще трябва обаче да си хапвате ежедневно от тях. 100 г бадеми на ден, ще решат проблемите ви. От лещата ще ви трябва 200 г. Съдържанието на едно яйце или чаша мляко ще ви достави близо 40% от нужното хранително болкоуспокоително. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Добри и лоши храни преди караоке

Какво се яде и пие преди пеене, за да бъде гласът хубави и гърлото спокойно и кои храни трябва да се избягват преди караоке представление?   виж още »

Системното главоболие може да се дължи на храни

Някои хранителни продукти причиняват периодични главоболия. Ако се оплаквате от мигрена, опитайте да спрете за известно време с тези ястия и наблюдава виж още »

Храните, от които ни боли глава

Четири продукта, виновни за главоболието и с какво да се храним, за да победим мигрената. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта