Регистрация

Добри и лоши храни преди караоке

13 Jul 2022   /   nina123   /   Видяна: 1641
Добри и лоши храни преди караоке

Какво се яде и пие преди пеене, за да бъде гласът хубави и гърлото спокойно и кои храни трябва да се избягват преди караоке представление?

 

Караокето е забавление, което отпуска душата, радва компанията, позволява творческа себеизява и понякога пълни онлайн пространството с интересни клипове. Майстори на песента и неталнтливи шегаджии излизат на една сцена в името на общата радост. А дали изпълнението ще завърши сред виртуозните списъци с непрофесионални клипове или директно ще се отправи към канали като Fail Army, зависи от представеното на сцената. Ако сте решили да развеете глас и певчески възможности, независимо дали да докажете дарбата си или да предизвикате смях сред другарите, ето какво да хапвате преди изявата си и към какво да не посягате. Така поне ще се представите според собствените си очаквания, били те и различни от надеждите на околните.

Алкохол преди караоке. Препоръчителен или не – на повечето участници в лаическото надпяване не им пука. Някои дори твърдят, че трябва да обърнат определен брой чашки за смелост. Истината е, че единствено твърдият алкохол и то в количество до 50 грама има положителен ефект върху изпълнението. Ако си позволите повече, следват неприятни явления като забравяне на текста, трудно фокусиране върху написаните думи и вместо успокояване – неадекватно и разкрепостено поведение. А дори и организмът да е от по-държаливите, алкохолът кара гърлото да изсъхва и гласът става по-дрезгав и трудно контролируем. В никакъв случай не добавяйте лед. Ако пък пиете бира – очаквайте да се разграчите като пиле, викащо малките си.

Правилно овлажняване на гърлото преди пеене. Млечните продукти съдържат слузести вещества, които полепват по лигавицата на гърлото и създават пищящи нюанси. Затова повечето изпълнители ги избягват преди да стъпят на сцената. Вместо това е добре да изпиете поне 2 чаши вода и то с телесна температура. Едва ли докато компанията обръща шотове, водата и чаят изглеждат най-приемливите решения, но определено ще повлияят позитивно на гласа. Те овлажняват гърлото и отпускат гласните струни. Не посягайте към каквито и да е газирани и студени питиета поне 4 часа преди звездния си миг.

Храни, които променят гласа. В позитивен аспект най-добре влияе схрускването и бавното преглъщане на скилидка чесън или изпиването на сурово яйце. Но ако сте се престрашили да пеете пред публика, за да впечатлите някого, то с чесновия дъх губите доста шансове. Ядките се разпадат на малки парченца, които полепват по хранопровода и пречат на реалните способности на гласа. Медът пък има приятната и сладка функция на смазка, затова можете да изсмучете една лъжичка преди изпълнението си.

Коктейл на Шаляпин. Световноизвестният руски бас години наред радва почитателите си с неуморни песнопения на живо, но признава, че за да има силата и издръжливостта, изпива специалния си коктейл преди да излезе на сцена. В чаша се разбива 1 сурово яйце, добавят се 50 мл коняк, 1 с.л. мед и 30 мл лимонов сок. Тази микстура изпълнителят нарича „гърмяща смес“. След като споделя рецептата си в началото на XX век, и до днес множество певци се възползват от качествата на иначе неприятната на вкус и за преглъщане напитка.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Храни, които борят главоболието

Продуктите с високо съдържание на витамин В2 доказано парират болката в главата и мигрената. виж още »

Храни, които борят депресията

Витамин В, аминокиселини, сладкиши и морски дарове ви помагат при завръщането на работа след дългата ваканция. виж още »

Храни, които ще запазят по-дълго тена ви

Богатите на витамин А плодове и зеленчуци със зелен и оранжев цвят ще направят слънчевия ви загар по-траен. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта