Регистрация

Храните, които ни състаряват

21 Jan 2014   /   nina123   /   Видяна: 3917
Храните, които ни състаряват

Бялата захар и алкохолът са най-жестоките врагове на младостта.

 

       Серумът на вечната младост е химерична историческа измислица, опитваща се да убеди хората в миналото, че човек може да изглежда винаги на 20 години и времето да не оставя следи върху визията му. С напредването на науката става ясно, че не съществува лек, който да задоволи болните амбиции на суетата. Но също така е доказано, че стареенето може да бъде забавено, ако се взимат адекватни мерки за начина на живот.

Към тях естествено влиза и категорията хранене, като един от най-изконните жизнени процеси при всяко същество. Би било нелепо, ако някой си помисли, че менюто, което подбираме за самите себе си и своите близки не би повлияло върху браздите по кожата, нейната еластичност и младост. Затова и британски експерти се захванаха със задачата да определят кои храни са рискови за свежия външен вид. В рамките на изследването се включи и компания, работеща в сферата на пластичната хирургия и козметиката, с цел да бъде проследено има ли връзка между хранителните навици на пациентите и техните оплаквания от състарена кожа.

След 5-годишно наблюдение и множество анкетирани доброволци медико-статистическите изследователски екипи заключиха, че хората и особено жените, които имат навика да си хапват повече сладкиши, се оплакват по често от появата на бръчки. Лабораторните работници обясняват явлението с ПРОЦЕСА НА ГЛИКИРАНЕ. Той представлява дермално съсухряне и забавяне на регенерацията на кожни клетки възоснова на повишено ниво на захарта в организма. Или иначе казано – когато ядем повече захар тялото ни старее с по-бързи темпове. Редица дами са потрсени от откритието, тъй като е пословична женската привързаност към шоколадовите изделия, но също така и към подмладената визия. Затова експертите препоръчват на нежния пол да се стреми към тъмните шоколади, които са с по-малко добавена захар, да намали сладостта на любимите какови и кафени напитки, както и да замести десерта с плодове, богати на антиоксиданти, които имат функцията да забавят стареенето.

Мъжете също не се разминават без компромис. Силният пол най-често се състарява заради перкомерната употреба на алкохол. Спиртните напитки дехидратират тялото и забързват влиянието на времето както отвътре, така и отвън. Всяка клетка в организма има нужда от вода, за да функционира правилно. Системното нарушаване на водния баланс в организма износва органите и тъканите и дори добавя по някоя друга година върху набора. Затова съветът към тях е, поне в някои от случайте когато се чудят какво да си сипят на вечеря, то да прибягнат към добрата стара вода, а не към виното и спиртните напитки.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Запазете младостта на клетките си чрез храна

Листните зеленчуци, някои плодове, рибата и редовното пиене на вода ще спомогнат за запзаването на младия и свеж вид. виж още »

Диета със зелева салата за отслабване, прочистване и подмладяване

Свлете 5 килограма само за седмица с диета, която не изтощава тялото и повишава имунитета. виж още »

Маски с тиква за млада кожа без пъпки и петна

Възползвайте се от каротена и витамините в тиквата, за да накарате лицето си за засияе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта