Регистрация

Диета със зелева салата за отслабване, прочистване и подмладяване

21 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 11243
Диета със зелева салата за отслабване, прочистване и подмладяване

Свлете 5 килограма само за седмица с диета, която не изтощава тялото и повишава имунитета.

Всеки плод и зеленчук през месеците октомври и ноември изглежда като окупационна зона на зелето. Зелените и лилави кръгли топки са на достъпна цена и в големи количества, подтикващи клиента да си направи една свежа салатка за изпроводяк на последните дни на пресните български зеленчуци. Зелето е богато на витамини от групата В, на витамин С и множество микроелементи. Негови основни влияния върху организма са повишаването на имунната система и нежната грижа за красивия и здравословен външен вид гарантиран от гладка кожа, здрава и блестяща коса и хубав тен. Освен това фибрите в листата му са регулатор на метаболизма и подпомагат стомаха в активната храносмилателна дейност. Зелето доказано помага в смъкването на килограмите, нивото на кръвната захар и кръвното налягане, защото има и прочистващ ефект върху кръвоносната система и вътрешните органи.

Затова ние от kulinarno.bg решихме да ви споделим и една седемдневна диета със зеле, която ще ви помогне да отслабнете за предстоящите коледни и новогодишни празници, като същевременно ще повиши имунитета ви в месеците на болести, студ и зарази, които предстоят.  Ако постите, заменете месото в менюто с картофено пюре и бобени гозби. Ето я и нея:  

Ден 1:

За закуска изяжте две варени яйца. На обяд си накъсайте 300 г зелеви листа, полейте ги с ябълков оцет и шепа сурови сусамови семена или орехи. Към всичко това добавете и един варен картоф. За следобедна закуска си хапнете 150 г печена риба заедно с 200 г запечено в зехтин зеле на фурна. Вечеряйте с 250 г рендосано зеле, смесено със 100 г рендосан морков, половин връзка копър и няколко маслини. Овкусете салатата със зехтин и оцет/лимонов сок, но не слагайте сол.

Ден 2:

За закуска изяжте ½ кофичка кисело мляко с няколко ореха или бадема. На обяд си направете омлет от 150 г зеле, марязано на ситно с малко праз лук по желание и 2 яйца. Опитайте се да изпечете сместа, а не да я пържите. За следобедна закуска хапнете още орехи или други ядки, смесени с лъжица мед. На вечеря си направете зелева салата като гарнитура към 200 г печено пилешко месо. Сервирайте с половин лимон.

Ден 3:

Закусете с пресен плод по желание. На обяд си направете богата зелева салата като добавите в нея 50 г кашкавал и 50 г колбас/месо по избор. Сложете също и маслини. За следобедна закуска си хапнете 2 препечени пълнозърнести филии с извара или обезмаслено сирене. Вечеряйте с 350 г нарязано зеле, смесено с 1 с.л. майонеза и малко горчица по желание. Преди лягане може да хапнете и половинка грейпфрут.

Ден 4:

За закуска изяжте две варени яйца. На обяд си опечете 200 г месо по избор и си го хапнете с гарнитура от задушени зеленчуци. За следобедна закуска си направете от вече познатата богата зелева салата. За вечеря изяжте другата половинка от грейпфрута, останал от миналата вечер.

Ден 5:

Закусете с останалата ½ кофичка кисело мляко. На обяд си хапнете варен ориз с морски дарове и зелева салата. За следобедна закуска изяжте плод по желание. На вечеря си нарежете 350 г зеле и го смесете със 100 г маслини или маслинена паста. Овкусете по желание.

Ден 6:

Закусете с 50-80 г ядки, овкусени с лъжица мед. На обяд си препечете пълнозърнест хляб с бучка сирене или кашкавал. Добавете към блюдото и салата от зеле и моркови. Следобяда изпийте един фреш. За вечеря си хапнете 150 г пилешко със зелева гарнитура.

Ден 7:

Закусете с едно варено или изпечено яйце и филийка хляб. На обяд си хапнете супа от боб, леща или ориз. За следобедна закуска изяжте 200 г печена риба с богата зелева салата. Вечеряйте с един грейпфрут или лимонени резенчета в мед. 

 

Забележка: Още по-полезно ще е ако ако редувате зеленото зеле с червено.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Модерни варианти за зелева салата

Зеле със сирена, риба, ядки и млечен сос се превръща в модерна, вкусна и лесна салата, с която да разнообразите традициите.   виж още »

Диета за януари и февруари с витамин С

Хапвайте кисело мляко, цитруси и кореноплодни и ще бъдете здрави и красиви. виж още »

Да отслабнем с остатъците от Великден

Варените яйца и козунаците с кисело мляко бързо ще ни помогнат да влезем отново във форма. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта