Регистрация

Хранете се според планетите и деня от седмицата, призовава Петър Дънов

27 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 9282
Хранете се според планетите и деня от седмицата, призовава Петър Дънов

Венера копнее петъчно за сочни плодове, а в неделя Слънцето търси връзка с житата на Земята.

Учителят Петър Дънов твърди, че яденето е трансформиране на грубата енергия в умствена, че храната подклажда функциите на ума, а оттам и на тялото, затова с нея трябва да се внимава и в никакъв случай да не се прекалява. Според него човекът чрез съществуването си на Земята е една малка частица от общото, от Вселената. В една от своите лекции Учителят обяснява, че чрез храната ние се свързваме със заобикалящите ни планети, както и че те, от своя страна благоприятстват трансформацията на енергия от продуктите по определен начин. В различните дни от седмицата върху хората влияе силата на различна планета от Слънчевата система. Затова Петър Дънов прави списък на отделните храни, които трябва да се консумират в отделните дни от седмицата спрямо „властващата“ планета.

Понеделник е денят на Луната. В него е най-добре да се ядат бакла, гъби, домати, зеле и зелен фасул, краставици, картофи, лапад и марули.

 Във вторник превес взима Марс. Планетата на войната благоприятства лютите храни и тези, богати на желязо. Днес можете да заложите още на ярко червените зеленчуци – чушка и домати, както и на жарещата коприва.

Сряда е ден на малкия Меркурий. Като зрънце на фона на гигантските небесни тела, той предпочита зърнени култури. Благодат за него са още морковите и плодовете в жълт цвят.

Юпитер владее в четвъртък. Той ще се радва на всякакви ядки, житни култури, мляко. Плодове като тиквата и прасковата също са подходящи за консумация през този ден.

 Петък е женският ден на Венера, затова заложете на сочните плодове, които могат да ви облеят със сока си и да оставят у вас дълготряйно усещане на вкуса си. Към динята, черешите, ягодите, вишните, смокините, ябълките и сините сливи можете да добавите и грах или сусам.

В събота вилнее Сатурн. Планетата е привърженик на черупчестите плодове със силен вкус и много калории, както и на натрапчивите напитки кафе и какао. В съботното меню според Дънов можете да включите още патладжани, боб и боровинки.

Слънцето озарява неделя. Затова и в божествения ден се хранете с най-личните на Земята и най-емблематичните за Слънцето плодове и зеленчуци. На първо място са слънчогледът и житата. Насладете се още и на зрели цитруси.     

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съвети за варене на храна от Петър Дънов

Термичната обработка трябва да е с възможно минимално време и на умерен градус.   виж още »

24-часова лунна диета при пълнолуние

Само за едно денонощие можете да свалите до килограм и да пречистите организма от токсини, като пиете само течности. виж още »

Диетата на Петър Дънов с жито, орехи и ябълки

10-дневна прочистваща диета на Учителя сваля килограми и изчиства токсините от тялото. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous25-05-2019
Get 3 africa royalty free vocals & voice music kits on AudioJungle. Buy africa music and sounds from $40. http://v.ht/TPTS
anonymous25-05-2019
«Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок. Наш сайт: https://lcokbhlw.bestseller-super.ru
anonymous25-05-2019
«Папиловит» — быстро и безопасно избавит от любых папиллом и бородавок. Наш сайт: https://lcokbhlw.bestseller-super.ru

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта