Регистрация

Фурми заменят захарта в десертите

04 Nov 2020   /   nina123   /   Видяна: 1704
Фурми заменят захарта в десертите

Sweet Dreams майстори вегански здравословни торти с блатове и крем от фурми, които се грижат за здравето и стройната фигура.

 

В „сладкото“ ежедневие все по-голяма част от купените храни, дори и солените такива, съдържат бяла захар. Ако човек се опита да проследи какво количество от нея поглъща на ден, определено изводите може да се окажат плашещи. Но спасение от навиците на хранителната промишленост няма, освен направата на домашни ястия. Ала и там, в любимите рецепти за кексове, бонбони и бисквити играе бялата захар. Затова привърженици на здравословното хранене откриха метод как да се спасим от добавката ѝ. Чрез фурми – лесно и бързо захарта се превръща в естествен микс от фибри, витамини, минерали и сладост, ако се позволи на сладките сушени плодове на финиковата палма да навлязат в ежедневието.

 

Какво представлява пастата от фурми? Това е гъст крем с подобен на меласа вкус и вид на пистил, който се прави от смлени фурми. В модерната кулинария се използва най-вече като основа на различни видове вегански, здравословни, диетични и сурови десерти. Не повишава рязко кръвната захар и може да бъде впрегнат като основен подсладител в любимите домашни сладкиши вместо захар или меласа.

 

Как се прави паста от фурми? За целта ви трябват фурми без костилка. Можете да извадите костилката с обратната част на безопасна игла, както се прави с черешите. Следва да измиете изсушените плодове и да ги залеете с вряла вода. Оставят се да набъбнат за 8-12 часа. После се изваждат от водата и се прехвърлят в купата на пасатора. Трябва да се смелят докато гъстият крем е факт. Ако са прекалено сухи, се добавя със супена лъжица от водата на кисненето. Накрая става гъста кашичка.

 

Как се използва крем от фурми? Можете да го смесите с кокосово масло и натрошени ядки, а след час в хладилника от тази микстура да оформите с ръце здравословни домашни бонбони. Същата смес е подходяща за блатове на полезни и вегански торти. В домашните рецепти за кексове заместете част от захарта или цялата захар с паста от фурми. Ето ви по-полезен сладкиш. Добавен към кисело мляко, овесени ядки, сварена паста, този крем превръща обикновената храна в полезна и сладка закуска. Пастата от фурми партнира идеално с канела и кокосово масло и може да се използва дори и за намазване на препечен хляб. Щипка сол в нея регулира сладостта и отваря вкусовете.

 

Торти с блатове от фурми на Сладки мечтиСладки мечти представя своите здравословни торти на основата на фурми. Ако нямате време или фантазия да се заемете с направата на здравословни сладкиши от фурми, сладкарска работилница Sweet Dreams ще се погрижи за полезното подслаждане на деня със своята бутикова линия от вегански и здравословни торти без печене. Те запазват ценните нутриенти на висококачествените си продукти. Основата представлява паста от фурми, смесена с ядки и кокосово масло, нежно ароматизирана със сладкарски подправки. А кремовете са по избор. Можете да се спрете на варианта с нежен мус от банани, комбинирани с крем от бадеми и авокадо; да изберете малиновата сърцевина с кашу, кокосово и какаово масло или пък да заложите на крем от кашу и моркови.

 

Ако искате да поръчате вашата индивидуална полезна торта с висококачествени продукти или да подарите здравословна сладост на близък човек, можете да се свържете със Sweet Dreams на тел. 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти

ПОДОБНИ СТАТИИ

Торта с дъх на кафе и шоколад буди ума и тялото

Sweet Dreams сътвори торта за събуждане с уникални тонизиращи аромати.   виж още »

Sweet Dreams торта за отслабване

Торта Шоколадов силует от Сладки мечти се грижи за тънка талия и бърза мисъл.   виж още »

Полезни сладкиши от Sweet Dreams за стимулиране на мозъка при учене

Ядки, натурален шоколад, сушени плодове и полезни мазнини засилват паметта и създават спокойствие преди изпитите.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта