Регистрация

Торта с дъх на кафе и шоколад буди ума и тялото

02 Oct 2020   /   nina123   /   Видяна: 1361
Торта с дъх на кафе и шоколад буди ума и тялото

Sweet Dreams сътвори торта за събуждане с уникални тонизиращи аромати.

 

Сутрешната аларма – предвестник на предстоящата делнична рутина често бива последвана от сънливи стъпки към кафе машината. Стотици милиони хора по целия свят са свикнали да започват деня си с чаша кафе, обяснявайки, че то дарява с нужната енергия – за адекватно захващане с трудовата дейност или за максимално удоволствие от свободното време през уикенда. Доказано е, че с времето мозъкът привиква към кофеина, затова дългогодишните кафеджии не се влияят физически от ободряващата напитка. При повечето хора с времето ефектът постепенно минава на психическо ниво, обяснява професор Питър Роджърс, посветил живота си на изследвания върху влиянието на кафето над човешкото тяло и неговите функции.

 

Достатъчно е само кафето да бъде помирисано. Именно този дъх дава сигнали, че в тялото ще настъпи ободряваща доза кофеин и организмът започва да функционира, без дори да я е приел реално. С този трик се спасяват както бременните бъдещи майки, за които не е препоръчително да се радват на напитки с кофеин, така и хора, които по медицински причини се лишават от любимия си навик за започване на деня. Ако сте от неверниците, че трикът действа, помиришете няколко пъти кафето си без да го пиете, и ще се убедите, че методът работи.

 

Шоколадът разсънва и поддържа бодростта. Любимото какаово сладко изкушение също може да ви ободри. Освен съдържанието на кофеин в какаовите зърна, комбинацията от захари и мазнини в продукта са букет от калории и енергия. Въглехидратите се разграждат бързо, затова шоколадовите закуски превръщат човека в бомба от сила и бодрост. Също като при кафето и тук мозъкът може да реагира само на какаов аромат, за да излъже тялото, че вече е получило енергийния си дар и е въпрос на няколко минути, за да подейства.

 

Торта Шоколадова виталност на Sweet Dreams създава идеалното усещане за сила и бодрост. Неустоимият сладкиш съчетава в себе си именно шоколад и кафе в пленителна симбиоза на вкусове, аромати и текстури. Силно и благоуханно еспресо напоява меки какаови блатове, които носят дъх на виталност. А между тях се сгушва ефирен мус от мляко и какао. И за да има късче хрупкавост в цялата идилия, в украсата се наместват тунквани оризови хрусини и цели лешници, покрити с черен шоколад.

 

Торта Шоколадова виталност се комбинира с любимата напитка. Още с първия дъх, идващ от аромата на сладкиша, тялото се събужда. Но за да се подходи естетически към такъв фин десерт, можете да сервирате любимата си напитка с него. Дали чаша силно кафе, нежно капучино с пяна, топъл шоколад... или чаша хубаво розе... или силно червено вино... а защо не и любимото уиски? Всяка напитка, която изберете според повода, обещава да подсили качествата на тортата, създавайки сладка вселена от съвършената вкусова комбинация.

 

Ако искате да поръчате Шоколадова виталност, можете да се свържете със Сладки мечти на телефон 0888361184 или на фейсбук страницата на Sweet Dreams. А ако копнежите ви за сладост се различават от комбинацията между кафе и шоколад, Сладки мечти може да реализира всякакви десертни прищявки.

Торта с шоколад и кафе

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Къпкейк – поднесете индивидуална торта в социалната изолация

История на къпкейка и къпкейкове на Sweet Dreams, които ще направят празника незабравим.   виж още »

Фурми заменят захарта в десертите

Sweet Dreams майстори вегански здравословни торти с блатове и крем от фурми, които се грижат за здравето и стройната фигура.   виж още »

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта