Регистрация

Полезни сладкиши от Sweet Dreams за стимулиране на мозъка при учене

12 Jun 2020   /   nina123   /   Видяна: 1663
Полезни сладкиши от Sweet Dreams за стимулиране на мозъка при учене

Ядки, натурален шоколад, сушени плодове и полезни мазнини засилват паметта и създават спокойствие преди изпитите.

 

Учебната година е към своя край, а за някои хлапета дори и вече приключи, но за други предстоят тежки изпитания. Идва времето на студентските сесии, кандидат-студентските изпити, матурите и кандидатстването за гимназиите. Въобще – трепетни мигове на учене, преговаряне, притеснения и копнежи, които хвърлят сянка върху мисълта за предстоящото слънчево лято.

 

Храни, които стимулират мозъка. Основното напрежение от тези дерзания пада върху мозъка, който едновременно запаметява, анализира и понася психическото напрежение и физическата умора от учене и преговаряне. Затова героят в главата трябва да получи своята доза спокойствие и стимулация, а това може да бъде направено чрез храна. Някои продукти отговарят именно за усещането за спокойствие, други – създават невронни окончания, за да увеличат капацитета на базата данни, а трети пък се грижат за по-лесното и бързо запаметяване и възпроизвеждане на информацията. Според проучване, публикувано в Journal of Nutrition шоколадът, ядките, сушените плодове и полезните растителни мазнини са най-силните стимуланти на ума и паметта, като същевременно провокират отделянето на хормони, борещи нервността и притеснението.

 

Сладкиши на Sweet Dreams помагат на мозъка да запомни уроците. Това са веганските предложения на Сладки мечти, които са едновременно здравословни, полезни и балансирани в калорийната си стойност, съдържат най-важните за мозъка продукти, направени са изцяло от растителни продукти и са богати на витамини, минерали и антиоксиданти, които имат разкрасителен, успокоителен, детоксикиращ и отслабващ ефект. В допълнение на всичко тези торти са с елегантна визия и неустоим вкус. Какво по-добро предложение от това – не само по време на сесия и в кампания за кандидатстване, но и за всеки момент, в който сладостта, щастието и стройната фигура трябва да се обединят в хапка, пълна с наслада?

 

Полезна торта за вегани 

 

Веган торта СЛАДОСТТА НА ЗДРАВОСЛОВНИЯ ЖИВОТ от Sweet Dremas е създадена специално за любителите на природосъобразното хранене, феновете на вкусните сладкиши и хората, подложени на умствено и психическо натоварване. Крем от кашу, меласа, фурми и какаово масло се покачва в щедро количество върху орехови платки с ябълки, фурми и кокосово масло. А всичко това се покрива с висококачествен натурален шоколад, неустоим за очите и езика. Можете да го хапвате без притеснения за талията, паласките и килограмите.

 

Постна торта ВЕГАНСКО ИЗКУШЕНИЕ от Sweet Dreams радва с платки от сурови бадеми с кокосово масло, фурми и кленов сироп, намазани с тъмен крем от банани, натурален шоколад и какаово масло и бял крем от кашу с кленов сироп и кокосово масло. И в двата варианта откриваме торта без глутен, добавена захар и животински продукти – полезен десерт, за който не е необходим специален повод. Ако искате да си поръчате някое от многобройните предложения на Sweet Dreams, можете да го направите на https://www.facebook.com/slmechti/. А ето как продуктите в тези торти допринасят за бистротата на ума, усещането за щастие и пречистването на тялото.

 

Торти за вегани 

 

Шоколад по време на учене. Шоколадът, особено във вариант с високо съдържание на какао, е богат на флаваноли. Те увеличават притока на кръв към мозъка и помагат за създаването на нови неврони, правещи запаметяването възможно. Кофеинът в какаото бори усещането за умора, теоброминът убива тревожността, а метилксантините са антиоксиданти, които помагат на тялото да се отърве от свободните радикали, повишавайки виталността и общата енергия. Те борят целулита и спомагат за разпадането на мастните депа в тялото.

 

Ядки по време на учене. Те са важна част от храненето при мозъчно натоварване. Съдържат алфа-линоленова киселина, която стимулира мозъчната функция. Също така са богати на омега-3 мастни киселини, поддържащи издръжливостта на ума и борещи натрупването на вредни мазнини, които причиняват усещане за умора, апатия и притеснение.

 

Полезни мазнини по време на учене. Други богати на омега-3 мастни киселини продукти са кокосовото масло, какаовото масло, студено пресованите масла от семена и ядки. Именно те се използват във веганските сладкиши на Sweet Dreams, за да провокират едновременно умствената и физическата активност.

 

Сушени плодове за остър ум. Доказано е, че мозъкът живее предимно от захари, ала бялата захар е доста вреден вариант на въглехидрат. За сметка на това фруктозата (така се нарича плодовата захар) е една от най-добрите храни за ума. Същевременно плодовете са богати на витамини, минерали и фибри и са доста по-нискокалорични от вафли, кексчета и пакетирани сладкиши. Освен за запаметяване и възпроизвеждане на запомненото, плодовете допринасят и за нормализиране на стомашната и чревната дейност, изглаждат кожата и повишават виталността.

 

Ако сте си избрали някое от вкусните и полезни предложения на Sweet Dreams, развихрете смело фантазия за визията, защото вашата торта може да изглежда по индивидуален начин според предпочитанията ви.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Фурми заменят захарта в десертите

Sweet Dreams майстори вегански здравословни торти с блатове и крем от фурми, които се грижат за здравето и стройната фигура.   виж още »

Меденки от Sweet Dreams – за първия учебен ден или прихрупване през междучасието

Домашните меденки на Сладки мечти превръщат тръгването на училище в сладко удоволствие.   виж още »

Sweet Dreams торта за отслабване

Торта Шоколадов силует от Сладки мечти се грижи за тънка талия и бърза мисъл.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта