Регистрация

Фестивал на твърдия алкохол стартира в Пловдив

20 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 1135
Фестивал на твърдия алкохол стартира в Пловдив

Международен фестивал на високо алкохолните напитки събира производители, любители и експерти в хотел Империал в Пловдив.

На 20-и август 2018-а година от 18:00 часа се проведе официалното откриване на фестивала Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Събитието ще продължи до петък включително като в рамките на предвидената програма ще се състоят срещи и обмяна на опит между производители от различни страни, няколко мастъркласа, множество дегустации, презентации на напитки и подходящи мезета за тях.

 

Виното и бирата НЕ са на почит. Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles отправя поглед само към високия градус, като особено цени етническите и народни спиртни напитки, с които всяка страна може да представи себе си. Ежегодно се излъчват победители в отделни категории, като фирмите предварително подават заявка за участие, а жури преценява кои от тях да се явят на финалния кръг. Ето как на масата заедно попадат ракия, водка, уиски, бренди, текила, грапа, джин, бренди, байжиу и писко.

 

В рамките на фестивала се обръща внимание и на българските традиции и обичаи. Предвидени са презентации за културно-етнически и исторически местности и събития. Ще се състоят срещи между производители и любители и ще се проведат три майсторски класа за българската ракия и съчетаващите се с нея ястия от народната кухня. В хотел Империал е отворена и изложбата „Запознайте се с българските производители“, която представя автентични сцени от процеса а отглеждане на плодовете и направата на ракията.

 

Това е четвъртото участие на България във фестивала за високо алкохолни напитки, но е първо домакинство на страната. Средната ни успеваемост е около 35%, като се изчислява на базата на брой спечелени медали спрямо брой подадени мостри. Голяма гордост е спечеленият от български производител Grand Goldan medal през 2017-а година.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Фестивал на сладкишите събира феновете на десерти в София

Сладкарски изделия, подходящи за тях напитки и оборудване за сладкарската промишленост се срещат с клиенти и потребители в ЦУМ. виж още »

Вкусове на Странджа – една изложба за етническата постна кухня

Самоуки майстори на странджанските гозби се събраха на изложение в месността Божура.  виж още »

Чашка ракия на ден пази от болести

Балканският навик за ракийка със салатка има лечебна сила. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта