Регистрация

Убийците на блестящата усмивка

30 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3117
Убийците на блестящата усмивка

Кои напитки потъмняват цвета на зъбите и правят усмивката ни с нюанса на кашкавал.

Неприятно е когато се усмихнем срещу огледалото, дори и след като сме измили зъбите си, и видим, че усмивката ни е с кашкавален цвят, и въпреки стабилното изчеткване и дезинфекция с орална вода, пак ще ни се наложи да слагаме ръка върху устните когато се смеем. И ако се чудите защо грижите за белия цвят на зъбите не винаги дават резултат, въпреки постоянството и упорството, с което подхождате към проблема, замислете се дали отговора не се корени в хранителните ви навици и любимите продукти, които минават през усната кухина.

Кафето е един от най-мощните оцветители на зъбите, затова всеки път, след като свършите с консумацията му е добре поне да го изплаквате от устата си, защото микрочастиците останали от него продължават да атакуват белия цвят.

Чаят е особено силен зъбен вредител не само заради неприятното оцветяване което може да донесе, но и заради установената топла или студена температура, с която се пие. Тя е шокираща за устната кухина и може да причини чувствителност на венците, която да се проявява не само под температурно въздействие, но и при ядене на твърди храни, сладкиши и солено.

Червеното вино може да направи усмивката ви дори кафява, ако не проявявате благоразуните да го отмиете от зъбите си след консумация. Ако не разполагате с преносими четка и паста в несесера с личните си вещи, една дъвка ще свърши работа. Просто винаги ностете със себе си.

Шоколадът и особено течният атакуват зъбната белота, превръщайки я жълтеникава покривка. Колкото и да ви е приятен остатъчният вкус, премахнете го заедно с риска да развалите усмивката си. И тук внимавайте с температурата. Хората с по-слаби венци е нормално да проявяват лека чувствителност, когато се отдават на шоколадови изкушения.

Соковете и напитките с изкуствни оцветители (а те са много) пренасят апетитните си краски директно върху блестящите ви зъби. Освен че атакуват цвета им, понякога те съдържат вредни за венците вещества, които при регулярно пападане в усната кухина причиняват кървене. 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бонбоните с мек пълнеж развалят усмивката

Дъвчащите бонбони и дражетата с мека сладка плънка разрушават зъбите. виж още »

Оралната любов и пуканките – бич за зъбите

Ако държите на бялата здрава усмивка, забравете комбинациите от пуканки и бира и червено вино със секс. виж още »

Рибена диета смъква килограми, заздравява косата и кожата

Лека и вкусна 5-дневна диета се грижи за тялото отвътре и отвън. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта