Регистрация

Трикове за плосък корем на плажа

25 Jul 2017   /   nina123   /   Видяна: 2744
Трикове за плосък корем на плажа

Пет минути упражнения на ден и лека диета превръщат биреното коремче в плоско очарование.

В горещите летни дни, особено когато дойде време за бленуваната почивка или просто уикенд, мнозинството от хора се насочва към плажовете. А там, с оскъдното прикритие на банския костюм, на очи се набиват подутите коремчета и неестетичната фигура, за които сме се погрижили с биричка и безотговорно отношение към храната и количествата. Ясно е, че всеки иска да изглежда стегнато и секси, но стърчащият корем, напомнящ за начална бременност често пречи на доброто настроение. Ето няколко трика, публикувани от dir.bg, с които можем да накараме корема си да изглежда максимално стегнат, а ние да се чувстваме една идея по-красиви в очите на околните не само на плажа, но и на разходка в парка, в дискотеката или на работното място.

1. За вечеря преди важния ден си хапнете храни, които не предизвикват образуването на газове. Лятото поне ни дава шанс да разполагаме с пресни продукти, които няма да ни подуват. Добър избор за меню за плосък корем са печените тиквички и чушки, пресните краставици, плодове като грозде, пъпеш и боровинки. Можете също да се спрете на прости листенца като спанак, крехка маруля, рукола, киселец. Те за разлика от зелето и айсберга, който предизвикват засрамващо газоотделяне, буквално ще залепят корема за гърба.

2. Закусете с домашна лимонада или половин купичка кисело мляко. Ако нещо е останало в корема ви, очаквайте да го напусне след като изпиете сока на пловин лимон, смесен със 150 мл хладка вода. След 30 минути можете да затапите с 200 г кисело мляко, като уговорката е то да бъде неподсладено и по възможност да отговаря на държавния стандарт. Прясното мляко не е алтернатива и по възможност го пропускайте дори и като добавка в кафето, когато сте на плаж или в прилепнали дрехи.

3. Спрете изцяло газираните напитки – те са основният виновник за подутия корем. Трудно е в жегите да не посегнем към студена газирана вода или пък потна биричка, но в името на красотата е добре да се въздържаме от вредните си навици. Ако толкова искате да се разхладите чрез питие, нека то бъде айрян със сол, прясно изцеден лимонов сок с вода и лед или в краен случай богатният на захари, но все пак негазиран студен чай.

4. Изхвърлете дъвките – те съдържат сорбитол, създаден по изкуствен път. Съставката се абсорбира трудно в червата и предизвиква газове и запек. Отделно по време на дъвченето пълните корема си с въздух, който също издува. Ако сте толкова пристрастени към ментовото усещане, можете да сдъвчете лист прясна мента или просто да миете зъбите си по-често.

5. Отделете 5 минути преди излизане за правене на изометрични упражнения за корем. Планкът и самолетната почивка са двата най-подходящи типа, защото коремната мускулатура се напраяга без почивка и се вдлъбва, вместо да се напомпа. Така след края на заветната петминутка мускулите ви сами ще си приберат изпъкналите стомашни части. Тялото ще придобие изпъчена поза, която допълнително ще придаде стройност на визията. Ако си изградите този навик всеки път преди да излезете на плаж, работа или среща, ще се радвате на максималната красота на физиката си.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Често отделяне на газове през почивката – защо?

Подутият стомах и пръцкането могат да провалят лятната ваканция. Как да се предпазим от стомашното неразположение? виж още »

Преядеш ли като свинка, ето как да изгориш сланинка

Изгори мазнините без тичане в парка или досадното препускане върху фитнес пътека с набор от лесни и забавни кардио упражнения, които се правят вкъщи. виж още »

Мента, ананас и какао против подуто коремче

Глътнали сте топка? Подутият стомах спада с правилните напитки. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта