Регистрация

Таралежовото месо – нов деликатес в Европа

11 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 7234
Таралежовото месо – нов деликатес в Европа

Ферма за таралежи отваря врати в Казахстан.

Нов хит на пазара за деликатесно месо възнамерява да създаде казакстанският предприемач Сергей Букушев, който отваря ферма за таралежи с цел месото им да бъде продавано на родния пазар, както и да се изнася за Русия и редица европейски страни. В търсене на бранд, какъвто няма по света, бившият собственик на ферми за охлюви и патици се насочил към отглеждането на животно, което е обявено за деликатес, но не се развъжда с цел търговия за храна.

Остроумната идея осенила Букушев докато четял исторически записки за Отечествената война. Редица войници споделяли, че са се спасили от гладна смърт благодарение на улова си на таралежи, а освен това били запленени от приятния вкус и засищащото месо на животното. В последствие предприемачът разбрал, че в Париж и Рим съществуват ресторанти, които предлагат редкия деликатес и то на особено високи цени, тъй като уловът на ежове бил рядкост, съществували проблеми с природозащитни организации, а и малцина готвачи били вещи в спретването на ежово ястие.

Желаещи да опитат вкуса на плътта под бодлите въобще не липсват, обяснява Букушев и добавя, че дори и фермата му още да не продава животинките, вече е засипан с търсене не само от ресторанти и хранителни вериги, но и от частни лица, ентусиазирани да пробват нещо ново и различно.

Наскоро ви информирахме и за други странни човешки кулинарни приумици като хапването на печени морски свинчета с хрускава коричка, мезенето с чипс от скакалци и панирани хлебарки, пиенето на замътени патешки яйца с неизлюпено животинче вътре. Преди дни изтече и обявата, че канадско питейно заведение търси да купи човешки палец от крак, за да продължи да продава емблематичната алкохолна напитка Кисел пръст. Така че едва ли манджа с таралеж е способна да изуми рецепторите на редица гастрономи, обикалящи света, за да вкусят от най-странните му кулинарни постижения.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Шотландски таралеж става лице на кампания за отслабване

Таралеж с наднормено тегло се храни здравословно и се движи, за да се наяде.   виж още »

Южнокорейски закон спира яденето на кучета

Южна Корея забрани клането и готвенето на кучета.   виж още »

Баклавата влезе в ЕС

Гръцки домат и турски сладкиш едновременно бяха удостоени с европейски лейбъл за качество. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта