Регистрация

Шотландски таралеж става лице на кампания за отслабване

04 Jul 2018   /   nina123   /   Видяна: 2098
Шотландски таралеж става лице на кампания за отслабване

Таралеж с наднормено тегло се храни здравословно и се движи, за да се наяде.

 

В разгара на лятото, когато мнозина искат да свалят някое килце за предстоящата почивка, историята на един таралеж може да освежи настроението от хранителните лишения, смятат журналисти и правят бодливото животно все по-популярно, разказвайки за дертовете му. Затова, ако се чувствате изнемощяли от компромиси с вкусното меню по време на Мондиала, злорадо можете да се порадвате на една чужда история.

 

Главен герой в нея е Арбакъл – таралеж от Абърдийншир – Шотландия. Животното било като всеки свой събрат по вид, живеещ в градска среда – нощен наблюдател за случайно зарязани отпадъци от огризки или търсещ влечуги и плодове в зелените площи на града. Но една вечер бодливкото се залутал в задния двор на местен чиновник.

 

Мъжът се зарадвал на животинчето и му дал храна. С какво точно се напълнила таралежестата муцунка – историята мълчи, но на следващата вечер бодлите целенасочено се дотътрили на същото място, за да получат още вкусна подкрепа. И ден след ден неканеният гостенин се превръщал в очакван приятел. Докато благодетелят му не забелязал, че таралежът е драстично наедрял за последното полугодие, движи се трудно и вече дори не може да се свие на кълбо.

 

Един ден мъжът занесъл таралежа на ветеринар. Оказало се, че Арбакъл доста е прекалявал с яденето и тежал 2,5 кг., което е четворно повече от нормата за вида му, пише БГНЕС. Затова четириногият чревоугодник бил подложен на диета. Стопанинът му по неволя трябвало да го храни с нискокалорични зеленчуци и малко протеин. Освен това менюто вече не се поднасяло в купичка, а се разпръсвало из задния двор на къщата. Така освен нискокалорична храна, ежко получавал и мотивация за движение. Резултатите не закъснели.

 

Тази история е напълно релана и обикаля социалните мрежи, за да мотивира желаещите да отслабнат да се хранят разумно и да се движат ежедневно. Малкият бодливец се счита за добър пример как се отслабва за лято 2018.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три здравословни храни, от които дебелеем

Мюслите, пуешкото месо и богатите салати развалят фигурата.   виж още »

С какво да храня домашния си заек

Плодове, зеленчуци, семена, витамини и дрожди влизат в менюто на зайците. виж още »

Таралежовото месо – нов деликатес в Европа

Ферма за таралежи отваря врати в Казахстан. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта