Регистрация

С какво да се храним в Годината на Жълтото Земно Куче?

15 Feb 2018   /   nina123   /   Видяна: 1863
С какво да се храним в Годината на Жълтото Земно Куче?

В Годината на Жълтото Куче трябва да готвим с въображение традиционна за рода и етноса храна, да споделяме хляба си с ближните и гладните и да търсим продукти, близки до Земята.

 

На 16-и февруари 2018-а годна човечеството навлиза в Годината на Жълтото Куче (Крион), чиито символ е Земя. През следващите дванадесет месеца според тълкуванията на Китайския календар на почит ще бъдат човешките ценности и принципи. Съдбата ще награди честните, силните, борбените, прямите и обичащите, като ще се погрижи да имат стабилен покрив над главата си, сигурни доходи, вкусна храна, спокойствие, любов и разбирателство с ближните. Какво е добре да правим в кулинарен аспект през тази Китайска година, ще ви разкажем по-долу.

 

Гответе храна с традиция и ценности. Кучето ще се зарадва да види в модерния човек кулинарен интерпретатор на старите народни и национални ястия. Залагайте на типични продукти за вашия етнос и ги гответе по модерни технологии. Така Жълтото Куче ще благослови трапезата ви и ще се погрижи тя да не бъде празна. Месенето на традиционни хлябове е ключ към ситостта, семейното щастие и хармонията.

(Вижте нащата рецепта за бългаска домашна погача с масло)

 

Хранете се с продукти, расли от Земята. Тъй като елементът на тази година е Земя, то и храните трябва да са близки до почвата и природата. Кучето бди над здравето на хората, затова няма да се разболявате, ако оставите месото на заден план и наблегнете на растителни продукти от екологично чисти добиви. Хапвайте проста по произход храна, сготвена с финес. Наблегнете на зърнени култури, картофи и бобови растения, кълнове, плодове и зеленчукови гозби. Загърбете мръвките, сладкишите, генно модифицираните и отглежданите с пестициди и хербициди продукти.

(Вижте как си сготвихме домашен постен боб по бабината рецепта)

 

Колкото повече храна споделиш, толкова повече ще имаш на трапезата. Едно от силно ценените човешки качества през следващите 12 месеца ще бъде щедростта. Който отчупи парче от своя хляб, за да нахрани гладните, след това цяла погача ще намери в дома си, вярва китайският народ. Добродетелите и отзивчивостта ще бъдат високо наградени.

(Вижте рецептата за бабината питка с жива мая)

В годината на Жълтото Куче на почит са жълтите ястия. За вашето здраве ще се погрижат продукти като тиква и картофи. Наблегнете на цитрусови плодове, банани, праскови, кайсии и всякакви кулинарни импровизации с тях. Важна за основните ястия ще е подправката куркума, която ще ги обагри в търсения жълт цвят. Царевицата ще спаси гладуващите, а домашните хлябове ще са носител на обич и разбирателство в семейството.

(Вижте какъв домашен десерт си правим с тиква и бисквити)

ПОДОБНИ СТАТИИ

В годината на Металния Плъх си отворете ресторант

В Годината на Плъха ще подхванете дейности или занаяти, които ще ви носят благоденствие поне още 11 години.   виж още »

Земният Глиган носи успех в диетата, пищни трапези и весели сбирки

Жълтата Земна Свиня покровителства здравословното хранене, радва се на големи приятелски сбирки и забавления и увенчава с успех хранителните режими за виж още »

Астрологично проклятие: На Нова година без свинско

Според вещанията на Китайския календар Новата 2019-а година трябва да се посрещне с алтернативни на свинското месо и любимите храни на прасетата, за д виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта