Регистрация

Смартфон ни спира да се натряскаме

31 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 2481
Смартфон ни спира да се натряскаме

Умният телефон алармира да отстъпите от територията на питейното заведение и изпраща сигнал до лекуващото медицинско лице, ако прекалите с чашките.

Ежедневната техника от ново поколение – смартфоните навлиза дълбоко в човешкия живот, предлагайки множество и най-разнообразни услуги в полза на улесняването на деня на собственика си. На умното „ало“ се разчита за все повече и повече направления от живота, а то се превръща във вещ наш съветник и спътник навсякъде.

Ново приложение за смартфони създадоха учени от САЩ съвместно с Американската медицинска асоциация. Телефонът-компютър следи за нарушения, извършени от хора с пристрастеност към алкохола. Най-общо казано джаджата съблюдава собственика си да не прекалява със спиртните напитки и да не се събира по кръчни и барове, където има голям шанс да злоупотреби.

Ако седнете вечер на чашка, рискувате умната машинка да предупреди директно вашия наблюдаващ лекар и да стане особено настойчива в клеветите, ако посегнете към по-голямо количество. Тя информира лекуващия със съобщения, както и казва колко точно промила сте успели да постигнете, за времето, през което сте се отдавали на забраненото опиянение. Така ще ви се наложи да обяснявате.

Смартфонът започва да пищи със забранителна аларма особено настойчиво, ако доближите питейно заведение. Електронният ви наблюдател няма да спре да настоява да се отдръпнете от периметъра, докато не го направите.  Шокиращия звук подсказва и на околните, че този човек не бива да се допуска на място, където се предлага алкохол, затова, ако не прояви силна воля да се отдръпне навреме, другите ще го принудят да се махне.

Смартфонът за алкохолици вече е на пазара и се предлага като адекватна мярка за лечение на порочната пристрастеност. От Американската медицинска асоциация информират, че няма закон, който да накара хората да носят телефона със себе си, но мнозина страдащи от алкохолизъм са решили да се сдобият на своя глава с него, за да докажат на близките си, че се борят с пристрастеността си, а на лекуващото ги лице, че са лоялни към общия труд и мотивирани да се откажат от навика.

 

Ако си пийвате безпроблемно и за удоволствие - ето и предложения за мезенца:

Мезе за водка

Мезе за червено вино

Мезе за ракия

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за спиране на хълцането

Как да спра да хълцам със задържане на въздух и защо хълцам въобще?   виж още »

На каква възраст как шофираме след употреба на алкохол

Червеното вино до 100 мл не променя уменията на младите шофьори, но прави пенсионерите абсолютно неспособни зад волана. виж още »

Калорийна стойност на видовете алкохол и защо пиенето пречи на диетата

Мит е, че алкохолът е суперкалоричен, но е факт, че спира горенето на мазнини и убива полезните вещества в организма. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта