Регистрация

Сладки мечти за десерти с пош и кой е практичният домашен пош

21 May 2021   /   nina123   /   Видяна: 1371
Сладки мечти за десерти с пош и кой е практичният домашен пош

Кой пош е най-подходящ за домашна употреба и какви сладкиши се правят с пош?

 

Модерната кухня залага еднакво на добър вкус и привлекателна визия на храната, защото в последното столетие кулинарията особено се развива в посока на декориране на ястията. Естетичната радост за окото е желан ефект към сервираната наслада за небцето, а простички изобретения като рингове за плейтинг, пошове, пинцети за храна, сифони и горелки превръщат дори и обикновеното ястие в празник. Евтини и достъпни за широка употреба те намират място не само в ресторантьорството и професионалната кулинарния, но и в домашната кухня. А когато става въпрос за десерти – пошът е сред най-използваните уреди за украса. Ако все още нямате пош у дома, ето съвети как да изберете най-практичния вариант в океана от предложения. Ала първо ще разкажем за какво можете да го употребявате, за да се убедите сами чрез неповторимите десерти на Sweet Dreams колко важно е да имате този помощник у дома си.

Какво представлява пошът? Това е вид плик, изработен от полетилен, силикон, винил, текстил или друг мек водонепропусклив материал, в който можете да изсипете тесто, крем или кувертюр. Пошът завършва с накрайник, като всяка текстура изисква определен вид накрайник, с който да се разпредели в желаната форма на желаното място. Със стискане с ръка кремът или тестото излиза оформено според търсенията, а остъкът от него може да бъде прибран с все поша в хладилника за следваща употреба или украса на чинията преди сервиране. Тук обаче трябва да се знае, че повечето пълнежи се стягат на хладно, затова преценете кога да извадите, че да се отпусне.

Сладки мечти торта с украса с пошSweet Dreams сладкиши с пош и за какво се използва пошът в сладкарството? Изненадващо е, че дори някои от най-емблематичните соцдесерти като еклерите, се оформят с пош. Именно с него се вкарва и кремът на особено любимия за децата сладкиш. А какво ще кажете за домашни целувки, нежни френски макарони, фуниики с сметана, розички по торти и къпкейкове? Поставяте накрайника, пълните плика и украсявате с майсторството на професионалист. Ако пък не ви се занимава или искате да опитате нещо ново, модерно и различно, сладкарска работилница Сладки мечти ще го направи за вас – съобразено с вкуса, повода (или липсата на такъв), настроението на компанията ви и индивидуалните изисквания. Sweet Dreams изработва еклери и профитероли с млечно-ванилов крем. Може да направи и торта от тях, като обогати вкуса с бял шоколад и маскарпоне. Предлага и ръчно направени къпкейкове с основа червено кадифе, ванлия и ядки или шоколад. А елегантната шапчица съчетава красотата и изяществото с идеално балансирания вкус на ванилов крем с масло и крема сирене. Не се свенете да поискате торта за всеки повод или пък да се спрете на домашни целувки – хрупкави отвън и меки отвътре.

Сладки мечти къпкейк с украса с пошАко искате да поръчате празнична или делнична наслада за очите и небцето, сътворена и издиплена лично за вас от Сладки мечти, можете да се свържете със Sweet Dreams  на тел: 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти. Ако пък желаете да се пробвате вкъщи с личния си пош, ето какъв уред да си изберете и как да го използвате:

Торта овца с вълна от сметана1. Пош за еднократна или многократна употреба? Пошовете за еднократна употреба са доста по-практични и създадени предимно за непрофесионалната кухня. Те представляват подсилени найлонови пликове с триъгълна форма, които в разгърнат вид се превръщат в конуси. Можете да цепнете връхчето с клечка за зъби, шиш или игла и да рисувате с шоколадов кувертюр или да изписвате букви и да ваете крем форми върху сладкиш. При директно отрязване на върха, в поша се поставя желаният по форма накрайник и с него вече творите, пълнейки плика с кремове или тесто. Съществуват и варианти на уреда с вграден накрайник. Пошовете за еднократна употреба обикновено са прозрачни, затова можете да срежете няколко и да и напълните с различен по цвят крем. Пошовете за многократна употреба най-често са текстилни, а понякога и непрозрачни. Възможно е в материята да проникне миризма или мазнина от крема, затова тези уреди изисикват щателно изпиране. Няма смисъл да се натоварвате у дома с тази работа. След определен брой използвания тези пошове се износват и стават негодни – не предполагайте, че са вечни. Ако пък останат дълго време без навлажняване, е възможно текстилът да изгуби част от еластичността си или да се прокъса.

Торта с пош украса розички2. Външно или вътрешно поставяне на накрайника на поша? За домашната непрофесионална кухня е по-добре да разполагате с пош с вътрешно поставяне на накрайника или още по-добре пош торбички за еднократна употреба, чиито връх да срязвате според желанията. Външното прикрепяне на накрайника изисква тренинг на ръката при стискане на плика – умение, което се придобива с времето. А когато резнете крайчето и натикате металния връх, трябва да упражните хипер усилие, за да успеете да го изстреляте от плика. Само не правете лаическата грешка да напълните плика с крем или тесто и след това да се опитате да вкарате металния пош вътре! След употреба просто резнете с ножицата над връхчето и го отделете. Измийте и го запазете, а крема оближете и изхвърлете плика – най-лесно, бързо и практично е.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams разказва защо се празнува рожден ден с торта и свещи

Защо на рождения ден се сервира торта, какво означават празничните свещички и защо се канят само приятели?   виж още »

Sweet Dreams сладкиши хармонират с индивидуалния характер на дамата

Зарадвайте любимата жена с ръчно направен десерт за Осми март! Сладки мечти помага да изберете най-подходящия сладкиш за специалната жена.   виж още »

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта