Регистрация

Сладкишите разстройват мъжете

07 Aug 2017   /   nina123   /   Видяна: 2404
Сладкишите разстройват мъжете

Над 60 грама захар на ден в менюто на мъжа предизвиква нещастие и депресия.

Във вечната война между половете често се появява завист от страна на дамите, защото половинките им могат да си позволят да хапнат десерт или сладкиш, без угризения за фигурата си. Въпреки че по-склонни към развитие на диабет са именно силната половина, според проучвания и те се оказват по-големи консоматори на сладкарски изделия, въпреки че жените имат по-голяма склонност да се пристрастят към десерта. Суетата и стремежът към идеална фигура и здравословен начин на живот са най-честите причини според foodpanda.com, които спират дамите да се нахвърлят върху тортата или шоколада.

Сладкишите са вредни за психиката на мъжа, доказаха учени, цитирани от БГНЕС. Изследването започва още през далечната 1983-а година от група учени в University Colleage London, като експериментите продължават до 2013-а година. Следва съпоставка на данни и анализи на информацията от проучването, в което са включени 2000 жени и 5000 мъже. Изводите са публикувани в средата на 2017-а година и еднозначно доказват, че колкото повече сладкиши консумира силния пол, толкова по-голяма е вероятността от развитие на психически разстройства, патологична тревожност и депресия.

Над 60 г захар на ден увеличават риска от депресия при мъжете, заявява ръководителят на дългогодишното изследване Аника Кнюпел. Тя споделя, че не става въпрос за ежедневно поглъщане на това количество – то може да навреди и само от един път. Но се пак колкото по-често се отпуска мъжа в консумацията на сладкиши, толкова повече увеличава риска от психически разстройства. Ако погълне 67 грама захар, той повишава възможността за развитие на депресия с цели 23%.

Как мъжете да спрат порочния кръг на влошаване на психика чрез сладкиши? Доказано е, че бялата захар влияе пагубно на мъжкия мозък, но не и алтернативните заместители. Затова въпреки съмнителната полезност на голяма част от подсладителите в сладкарската индустрия, е добре по някой път да им се гласува доверие. Дори и само защото след еднократна консумация повечето от тях могат да напуснат тялото без да създават трайни щети. Затова ако половинката ви не става от маса без десерт, се опитайте да приготвите нещо с мед, стевия или алтернативна захар (кокосова, тръстикова и др.).

Как влияят сладкишите на женския мозък? Въпреки всеобщото твърдение на дамите, че шоколадът и тортите имат магическата сила да ги успокояват – реално не е така. За изненада на екипа от учени, който в продължение на 20 години следи своята извадка, НАМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ЖЕНСКОТО НАСТРОЕНИЕ И КОЛИЧЕСТВОТО ПОГЪЛНАТИ СЛАДКИШИ И ЗАХАРИ. Експертите съветват дамите да не оправдават деликатната си сладокусност и натрапчивия си апетит за десертчета с хормони и нужда от спокойствие.

А ако нямате угризения за външния си вид или страхове за мъжката психика в семейството – то вижте няколко вкусни сладкиша, които kulinarno.bg сготви в дома си:

Домашно тирамису с портокали.

Банички с локум.

Домашен крем карамел с кроасани.

Маслен кекс с вишни

Фъч със захарен сироп и глазура.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Пристрастяваме се към яденето на шоколади и сладкиши

Холандски учени доказаха, че захарта е наркотик, който пристрастява със силата на алкохола и цигарите. виж още »

Сладкишите носят щастие и любов

Красиво направеният десерт навява усещане за детска безгрижност. виж още »

Изобилие от сладкиши за страстна нощ

С подходящия десерт можете да спечелите благоразположението на половинката. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта