Регистрация

Силни и красиви само с една чаша...

08 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3172
Силни и красиви само с една чаша...

Напитките, които заздравяват имунитета и даряват с хубост.

Възрастният организъм трябва да приема над два литра течности на ден. Това е закон, чието спазване подпомага метаболизма и дарява с младост и красота. Все повече хора го спазват, но често се появява въпросът какви точно напитки е добре да се приемат и кои от тях са най-благотворни за тялото. Затова viewsofia.com направи класация на най-полезните сокове и отвари, които човек може да поднесе на тялото си, за да му гарантира изящество и устойчивост. Ето кои са шестте чаши здраве и хубост, които можем да включим в дневното си питейно меню.

Какао и горещ шоколад за остър ум и здраво сърце. Можем да започнем деня си с някоя от тези напитки, която ще ободри тялото и ще успокои нервната система. Енергията е достатъчна за един силен старт, а полезните вещества се грижат за здравината на кръвоносните съдове, правилното оросяване и подпомагат умствените процеси. Освен това доказано борят депресията и чувството на раздразнение. Експертите предупреждават – не прекалявайте с високата температура на горещия шоколад или какао.

Зелен чай за прочистване, отслабване и гладка кожа. Това е може би най-полезната напитка в света, а още по-хубаво е, че е леснонамираема и на достъпна цена. Сякаш не остава шанс за оправдания да не си направите една отвара. Богат на антиоксиданти зеленият чай гони свободните радикали от организма, действа прочистващо на бъбреците, червата, пикочните канали и черния дроб. Флавоноидите в него допринасят за изглаждането на кожата и подмладяването на дермалните клетки. Фибрите пък се грижат за правилната функция на стомашно-чревния тракт и активизират изгарянето на мазнини в организма. Най-хубавото е, че колкото и зелен чай да изпиете, той няма да ви навреди, така че имате право да прекалите с дозите.

Сокът от портокали ни прави здрави и красиви. Изобилието от витамин С се грижи за подсилването на имунитета, за красотата на кожата, косата, зъбите, ноктите. Особено полезен е за женската полова система. Предпазва от ракови заболявания, намалява темповете на образуване на целулит и зарежда с енергия. Освен това ароматът му е благоуханен, а вкусът – перфектна свежест в летните жеги.

Чай от мента за хармоничен ден. Запарката от ментови листа е благодат за нервната система. Препоръчва се за общо успокояване, при безсъние, а често се пие и за облекчаване на физическа и душевна болка. Няколко чаши на ден ще ви помогнат да забравите за проблемите в семейството и на работното място и ще направят съня ви качествен и дълбок. Подарете си тези глътки хармония.

Доматения сок пази вътрешните органи и гони туморите. Само 250 мл на ден ще намалят риска от злокачествени туморни образования с до 50% и ще подпомогнат функциите на далака, черния дроб, бъбреците и половата система. Доматите съдържат група полезни вещества, която не се усвоява от организма при ядене на плодовите зеленчуци. В печен или смлян вариант обаче те се преработват от организма. За финал е добре да знаете, че доматеният сок е особено полезен за  сърцето и регулира кръвното налягане. Така че да изцедим няколко домата.

Сок от клюква за дезинфекция и здрави венци. Този тип северна боровинка не е широкоразпространен на българския пазар, но ще се изумите, когато го потърсите и разберете, че може да се купи дори от по-големите хранителни магазини. Киселият му вкус с нюанси на сладост го прави перфектен за освежаване след края на работния ден, а полезните му свойства далеч не са за пренебрегване. Още от древността екстракти от плода са използвани за стягане на венци и дезинфекция на стомаха и червата. Високото ниво на витамин С укрепва защитните сили на организма, а фибрите, които се съдържат в сока подпомагат зрението, сърдечната и мозъчната функция. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вашингтон поуст: Пет проблема, които се лекуват с вода

Водата може да облекчи мускулите, да прогони синозита, да пребори главоболието и артрита и да гарантира добрия сън. виж още »

Петър Дънов: Как да се прочистим чрез вода

Само с две процедури седмично за 10 мин. ще изчистите мисълта и тялото и ще успокоите нервната система, твърди Учителят. виж още »

Глад и вода „отмиват“ мръсотиите от тялото

Забранете си храната по един ден в седмицата, съветват индийски диетолози. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта