Регистрация

Ритуали за рожден ден по света

08 Jan 2021   /   nina123   /   Видяна: 1861
Ритуали за рожден ден по света

Щуротии, които се правят на празника за рождения ден.

 

Още от най-ранна възраст хората свикват да приемат за един от най-важните празници в живота си рождения ден. Това е специален момент не само от житейска гледна точка, но и представлява своеобразен рестарт на битието. И типично за голям празник, на този ден се извършват специални ритуали, с които рожденикът отбелязва своето остаряване... или израстване. Ето няколко интересни традиции за рожден ден по света.

 

В Ямайка рожденикът се меси. Странен ритуал с брашно държи рождениците в Ямайка в напрежение. Жителите на Южноамериканската страна замерят празнуващия с брашно. Смята се, че колкото повече брашно се задържи по рожденика, толкова повече щастието и здравето ще са залепени за него. Затова на места в страната първо заливат нищо неподозиращия „виновник“ за купона с вода, а след това цели пакети и торби с брашно политат към мокрия рожденик. Къпането на този празник е задължително, особено след брашнения ритуал.

 

Sweet Dreams торта за рожден денНа Балканите рождениците се заливат с вода. Това е местен ритуал, като се смята, че по този начин се отправя пожеланието „да ти върви по вода“. Освен това се счита, че се отмиват тежести, злини и неволи, полепнали от изминалата година. Рожденикът е готов да започне на чисто следващ етап от живота си. Добре е да се е приготвил и с резервни сухи дрехи и хавлиена кърпа за попиване.

 

Бутикови торти за празници от Sweet DreamsВ Канада мажат носовете на рождениците с мазнина. Това се случва без предупреждение, а идеята е да се направи най-предната част от лицето хлъзгава. Вярва се, че по този начин болести и злини няма да се задържат върху рожденика, ами ще се изпързалят надалеч от него. Най-често се използва масло или тампон с олио, но понякога в лицето на празнуващия се забива цяла лъжица мазнина или парче масло. Обикновено първоначалните реакции предизвикват доста смях.

 

Sweet Dreams торти за всякакви поводиМексиканската пинята е символ на споделена сладост. Напълненото животно с бонбони все по-често се появява на рождените дни на децата и в България. Това е мексикански ритуал за споделяне на сладостта от живота с най-близките хора, който се изпълнява дори и от възрастните мексиканци. Идеята е рожденикът да се пребори с трудностите, а след това хората от най-близкото му обкръжение да се порадват на събирането на сладости. Така се символизира приятелството и щастието от добрите отношения.

 

Сладки мечти поръчка на празнични тортиРожден ден с празнична торта от Sweet Dreams. Ако и във вашето битие предстои важен празник, който искате да остане в спомените завинаги, гарнирайте преживяването с торта от Сладки Мечти. Направена с висококачествени сладкарски материали, съобразена и украсена специално с повода, изпълнена изцяло според индивидуалния вкус и предпочитания, тя е уникалният сладкиш за семейни или пищни другарски тържества. Sweet Dreams се съобразява и с най-изтънчените изисквания в създаването на мечтаната от всеки торта. Можете да обсъдите и поръчате бленуваната торта с майсторите от Сладки Мечти на тел: 0888 36 11 84, както и да разгледате вече реализираните идеи за торти и сладкиши на фейсбук страницата на Sweet Dreams.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Sweet Dreams разказва щастливата приказка за Хензел и Гретел

Празнична къщичка от бисквити вместо торта създава уникално настроение у малки и големи.   виж още »

Sweet Dreams модата на изисканите френски макарони

Какво представлява десертът макарон и как слепената бадемова бисквита се превръща в луксозен сладкиш за всеки повод?   виж още »

Sweet Dreams торта за отслабване

Торта Шоколадов силует от Сладки мечти се грижи за тънка талия и бърза мисъл.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта