Регистрация

Как се прави огледална глазура за сладкиши в крак с модата и Sweet Dreams?

24 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1843
Как се прави огледална глазура за сладкиши в крак с модата и Sweet Dreams?

Домашна огледална глазура за торти и кексове и изкушение с малини, карамел и шоколад, скрито под нея.

 

Ганашът дълги години бе на върха на модата при украсата на торти. Естествено, кой не би се насладил на плътна заливка от шоколад, която стегнато да прибира в себе си парче сочна торта? Но ето че сладкарството постига нови върхове, като променя традиционния ганаш в нещо далеч по-красиво и изискано – огледалната заливка за торти и кейкове. Чрез нея десертът придобива луксозен вид и триизмерност, цветовете хармонират в преливащи нюанси, а вкусът е една идея по-натрапчиво сладък.

Как се прави огледална глазура? Рецептата не е сложна и е всеизвестна. Ако за ганаш се разтапят 100 г шоколад с 50 мл сметана и 1 пакет желатин, то към тези продукти добавяме още малко, за да сме в крак с модата. Според традиционната рецепта за mirror glaze първо в касерола се кипват 100 г глюкоза на сироп със 100 г захар и 50 мл вода. Бърка се минута след завирането и се маха от котлона. През това време желатинът набъбва в малко студена вода. В купа се натрошават 100 г бял, млечен или тъмен шоколад и се заливат с врелия захарен сироп. Разбърква се до разтапяне на шоколада, след което се прибавят 5 с.л. гъсто подсладено кондензирано мляко (Вижте как се прави домашно кондензирано мляко) или дулсе де лече (Вижте как се прави домашно дулсе де лече). Разбърква се отново и се добавя и желатина. После се вкарва пасатор до дъното на съда и се пуска на ниска степен без да се вади и мърда из сместа – в противен случай ще останат балончета. Пресипва се през цедка и щом се охлади до температура малко над телесната, можете да залеете сладкиша с получения крем.

Какви сладкиши се украсяват с мирър глейз? Ако сте ентусиасти, можете да залеете почти всяко произведение на сладкарството. Не е необходимо да правите торта, ако гоните просто външния вид и искате да тренирате тази глазура. Обикновен кекс и дори домашни бисквити също могат да получат своята елегантна заливка. Използвайте бял шоколад и сладкарска боя, ако искате цветове. Добавете баграта след като сте готови с глазурата и не разбърквайте много, за да се получат различни по нюанс краски. Но друго си е под нея да се крие още по-атрактивна сърцевина. Ето какво сътвори сладкарска работилница Сладки мечи.

Sweet Dreams торта вишнево кули с огледална украсаОгледална торта кули с череши от Sweet Dreams. Не е необходимо да сте ценители на сладкарското майсторство, за да се възхитите на този уникален шедьовър. Под червено-бялата мраморна глазура се крият четири изкусителни пласта. Основата е мек ванилов пандишпанов блат, върху който полягва ефирен шоколадов мус. Следва център от вишнево кули, или казано на непрофесионален език - желиран сос от пасирани плодове. Върху него се разпределя карамелен крем от дулсе де лече с маскарпоне. И естествено – финалната заливка е страхотният завършек на цялата идилия.

 

Огледална торта с вишни и маскарпонеАко искате този сладкиш за свои специален повод или празник на близък човек, можете да го поръчате на ТЕЛ: 0888 36 11 84 или на фейсбук страницата на Сладки мечти. Sweet dreams може да го направи изцяло по вашите вкусове, като промени според изискванията ви плодовете за кулито, вида на кремовете и блата и дори цвета на глазурата. Ще получите и ваша индивидуална украса спрямо повода.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първа пролет с детоксикация, отслабване, усмивка и Сладки мечти

Промяна в хранителния режим, сезонно прочистване, отдих на открито и шарени храни витализират тялото през пролетта.   виж още »

Sweet Dreams повежда нова ера на домашните близалки

Ръчно направени близалки и попсове радват с вкус като от едно време, лично послание, усмивка на любим герой или пленяват с романтична нотка на белгийс виж още »

Sweet Dreams бисквити за плаж, пикник и планина

Сладкиши за лятната почивка, които могат да дойдат с вас на море или планина без страх от разваляне.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта