Регистрация

Почистващи маски с летни плодове

22 Jul 2019   /   nina123   /   Видяна: 1710
Почистващи маски с летни плодове

Смокини, гроздови семки и костилки от кайсии се грижат за лицето в топлите дни.

 

През топлите дни слънцето допълнително терзае кожата на лицето и оголената шия. Природата обаче дарява уникални и полезни плодове, с които да се почисти в дълбочина и да се подхрани клетката, затова можете да се възползвате от три изпитани маски за лице с пилинг ефект, които се правят в домашни условия. За тях се приготвя базисна смес и после се избира от вариантите според плодовете, с които разполагате.

 

Направа на базата. Тя ще ви стигне за 2-3 порции според площта на третираната кожа. Тъй като в базата има яйчен жълтък, се съхранява в хладилник до 5 дни и се използва най-често двукратно. За нея е необходимо да смесите 1 яйчен жълтък с 1 ч.л. студено пресован зехтин. Останалото е присъствието на плодовете, които по желание ще си добавите.

 

Маска за лице със смокиня. За целта си намерете добре узряла смокиня. Разполовете я и с неметална лъжичка изгребете само сърцевината. Прехвърлете в малка купичка и намачкайте. След това прибавете половин база и разбъркайте. Нанесете получения „крем“ върху предварително измита кожа и оставете да подейства 5-8 минути. После с въртеливи масажни движения направете пилинг и отмийте с хладка вода. След 3 дни можете да повторите.

 

Маска за лице с гроздови семки. След като си хапнете гроздето, не изхвърляйте семките от него. Вместо това съберете 10-тина от тях и ги счукайте в хаванче. Понякога е трудничко. После добавете половината от базата, разбъркайте и нанесете на измита кожа. Нека действа 10-тина минути преди изпилване и изплакване.

 

Маска за лице от костилка на праскова. Този плод е особено благоприятен за кожата. Първо си го хапнете, а когато костилката остане в ръцете ви, вземете остро ренде и отчегъртайте от нея стърготини. Ако успеете да съберете 1/3 ч.л., сте герой. По-малко количество също ще свърши работа. Смесете с половин база, нанесете, изчакайте 5-7 минути и след това направете пилинга. После отмийте.

 

Завършване на грижата. След отмиване зехтинът по кожата още ще се усеща, но това не бива да ви притеснява. Изчакайте няколко минути и после нанесете крема, който използвате. Добре е маските да се правят вечер, около час преди лягане. А на сутринта ще се радвате на свежа и сияйна кожа.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вълшебна маска за коса с лимон и зехтин

Маска за коса бори косопада, накъсванията и изтъняването на косъма. виж още »

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

Маски – грижа за крайниците с хранителни продукти

Горчица, картофи, домати и бадеми разкрасяват ръцете и караката. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта