Регистрация

Печена готварска книга на фурна

06 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 4912
Печена готварска книга на фурна

Секс и пилешко, страници от подправки и мебелно сглобяване на рецепти продават готварските книги днес.

Иноваторството, фантазията и оригиналността са важни трикове, когато един масов продукт трябва да бъде продаден на много хора. Пазарът на готварски книги отдавна страда от пренасищане и изчерпване, а съществуването и постоянното увеличаване на броя на кулинарните сайтове и телевизионни предавания замества нуждата от купуване на рецепти, записани на хартия. Няколко гениални хрумки обаче превръщат авторите на книги за готвене в творци, широко търсени и желани от модерния човек днес. Ексцентризмът, с който са изработени и замислени четивата е наистина стойностен и приканва всеки кулинар или обикновен домакин да се сдобие с оригиналния наръчник.

Видимо известен шеф-готвач, който иска да запази анонимност, стои зад книгата „50 нюанса пилешко“, която е кръстоска между най-изтънчените предложения за готвене на птиче месо и еротична литература. Четивото вече се продава и на българския пазар, като авторът му, подписал се под псевдонима FL Flower пародира романът на Е.Л. Джеймс „50 нюанса сиво“, описваща любовните драми между колежанка и възрастен богаташ.

Мебелна компания стои зад книгата „Homemade is best“ („Домашното е най-добро“). Авторите са решили да заложат на симбиозата между готвене и сглабяне на мебели, като са написали текстове на рецепти, в които начинът на приготвяне представлява инструкция за правене на различно вътрешно обзавеждане.

Харвадски книгоиздатели събират множество практични рецепти в книгата „Well done” („Браво“), като я публикуват с рецепта за нейното приготвяне. При закупуване тя е бяла и в нея няма текст, тъй като буквите са изписани със специално мастило, което става видимо след награвяне до определена температура. Затова желаещите да се възползват от кулинарните съвети на странното четиво, трябва да го запекат преди употреба.

Книга, направена от подправки, които могат да се  използват за рецептата, написана върху тях е творението на дизайнера Ник Бамптън, чиято екстравагантност залага на аромати. Всяка страница е дадена подправка, която можете да използвате еднократно. След като прочете рецептата, късате страницата, кипвате я във вода и вече имате нужния овкусител, за да сготвите предложеното ястие.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Най-добрите готвачи сред БГ певците

Родни музикални таланти, доказали дарбата си и над печката.   виж още »

Заведение продава коктейли с човешки палец от крак

След като пиян клиент глътнал погрешка човешкия пръст, собственика на питиепродавницата търси донор на нов палец. виж още »

Петте най-скъпи храни в света

Белите трюфели, магарешкото сирене, шафранът и японският пъпеш карат и милионерите да се почувстват бедни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта