Регистрация

Няколко трика, ако маската за коса ви свърши внезапно

26 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 3408
Няколко трика, ако маската за коса ви свърши внезапно

В кухнята си имате всичко необходимо, за да задравите косъма и да накарате косата си да засияе.

Ако не сте привърженик на маските за коса или гелът, който използвате просто е свършил, ще ви предложим три варианта как да се погрижите за буйната си грива с продукти от кухнята, като всяка от възможностите е в зависимост на типа коса, който имате и търсения ефект.

1. Яйце с лимонов сок и ракия – За тази маска смесете 1 или 2 жълтъка според дължината на косата си със сока от половин/един лимон и 2-4 с.л. ракия (по възможност домашна). Още преди да влезете да миете косата си, намажете я цялата със сместа, като особено наблягате на корените и втривате дълбоко в тях с пръсти. Добре е да престоите така поне 20 минути. След това изплакнете с шампоан. Минусът на тази маска е, че за да забележите ефектът, трябва да я повторите преди поне 6 поредни къпания. Но за сметка на това крайният резултат ще е зашеметяващ – заздравени корени и косъм, париран косопад, слънчев блясък и по-малко цъфтеж. Освен това ще предизвикате по-бързия й растеж.

2. Добрата стара бира – Ако искате косата ви да е пухкава като козинка на малко кученце, ще ви се наложи да жертвате част от любимата газирана нискоалкохолна лятна напитка в името на хубостта. Преди да влезете под душа хубаво натрийте цялата коса и главата с пенливата течност и престойте 20-30 минути, докато започне да засъхва. След това отмийте добре с шампоан. Тук резултатът ще настъпи още след първата процедура. Пивото от край време е сочено за добър приятел на красивата кичара. Някои фризьори дори изказват смелите твърдения, че рокаджийте ходят с дълги коси, защото редовно ги „захранват“ с бира.

3. Малко оцет на изпроводяк – Тази процедура е единствената, която се прави след като вече сте измили с шампоан косата си. Малко преди да излезете от банята, сипете 100-150 мл винен или ябълков оцет на вече измитата коса. Разтъркайте хубаво от корена към върха в продължение на няколко минути и изплакнете с вода, за предпочитане по-хладка. И тук ефектът е мигновено на лице – ще имате по-малко паднали косми при ресането след баня, тъй като оцетът свива разширените от топлината на водата пори на главата, а освен това гривата ви ще заблести в пълната си лъскавина. Единственият недостатък на тази бърза и ефективна маска е, че известно време след като си я направите (между половин и 1 час) косата ви ще има непривлекателния мирис на оцет. Но когато видите крайния ефект, ще разберете, че си заслужава.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашна ферментирала оризова вода за коса и кожа

Домашни маски от оризова вода борят пърхота, прекомерното омазняване, зачервяването и разраняванията. Правят лицето сияйно, а косата – гъста, бу виж още »

Черен дроб и морски дарове забавят побеляването

Храна, с която се спира побеляването на косата.   виж още »

Маска за коса с люспи от лук

Отвара от лучени люспи спира косопада, заздравява скалпа и прави косата бухнала и бляскава.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта