Регистрация

Напитки вместо храна – тарикатски трик за отслабване

12 Mar 2019   /   nina123   /   Видяна: 1673
Напитки вместо храна – тарикатски трик за отслабване

При първите зачатъци на глад, нахранете тялото си с полезно и нискокалорично питие.

 

Гладът е онова досадно нещо, което пречи на диетата, а затоплянето на времето носи желание за бързо отърваване от излишните килограми. Когато стомахът започне да стърже, панически вкарваме в тялото си калории, без да мислим от какво реално може да има нужда. В някои случаи това е просто жажда, която трябва да се утоли, за да продължи ежедневието хармонично и свежо. Ето защо между основните хранения може да се подаде по-стабилно количество течности и този трик да спаси от ненужен калориен прием.

 

Вода с мед и лимон. Ако още не сте опитвали да преборите желанието за ядене на сладкиши с тази хитра тактика – пробвайте сега. Обикновено хормоните са виновни сутрин рано или след вечеря да се появява неистова нужда от хапване на нещо сладичко. Вместо да се обърнете към бисквити, вафли, торта, шоколад и други вредности, разтворете си 1 ч.л. мед в 200 мл хладка вода и добавете сока на ½ лимон. Изпийте на малки глътки. След 5-6 минути тялото ще има нужната глюкоза, но добавена по този полезен начин, тя ще даде енергия и свежест. Гликимичният индекс няма да се покачи драстично и вероятността да пожелаете отново сладкиш през деня, ще намалее. Опитайте!

 

Борене на следобеден глад с айран. Ако сутрин и вечер тялото алармира за въглехидрати, то през деня ще търси соли. Затова не се подвеждайте по сигналите му за сандвич или пица – истинското му желание да получи сол. Дайте му я чрез чаша свеж и студен добре подсолен айран. Няколко минути след като се порадвате на напитката, ще усетите, че точно от това сте имали нужда. Сложете си толкова сол, колкото наистина искате – организмът има реална нужда от нея. А после мнимият глад ще изчезне и стомахът ще се радва на доза полезни пробиотици.

 

Фреш парти за отмора. Ако гладът, който „неоторизирано“ се появява в средата на деня е съпроводен с умора, най-вероятно тялото има нужда от витамини и фибри. Дайте му ги с прясно изцеден плодов сок или комбинация от плодове и зеленчуци. Моментаната унилост веднага ще се превърне в свеж прилив на енергия, а работата ще потръгне.

 

Едно кафенце – не е зле. Стига да не слагате захар, тази напитка може да направи чудеса с духа и тялото. Ако нямате специфични здравословни проблеми, 2-3 чаши кафе на ден не биха влезли в графата на вредното. Запомнете само, че кафе не се пие на 100% гладен стомах. То потиска апетита и стимулира мозъчната и стомашната функция. Внимавайте и с млякото – повече от половината възрастни хора имат лактозна непоносимост, а 94% от тях дори не подозират този факт. Затова черното и горчиво кафе е най-доброто решение.

 

Не забравяйте да пиете вода. Слагайте си по една чаша на работното място и се възползвайте честичко от нея. Тя потиска апетита и помага на тялото да отмие токсини и нечистотии. Ако ви е прекалено безвкусно, капнете малко лимон, направете си билкова запарка или си сварете сушени плодове и отцедете течността. Топла, студена, ледена дори – стига да не е подсладена, водата е благодат за организма.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашни безалкохолни разхладителни напитки с газирана вода

Безалкохолни коктейли с газирана вода за горещото време.   виж още »

Убиване на апетита с миризми и напитки

Мирисане на банани и ментов дъх на пастата за зъби и питието спират желанието за ядене. виж още »

Психологически методи за надхитряване на глада и апетита

Трикове, с които да намалим порциите и количествата на изядената храна, без да останем гладни. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта