Регистрация

Най-бързо ядене на чесън за 5 минути

18 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3571
Най-бързо ядене на чесън за 5 минути

Ангийски пъб спретна състезание по надяждане с чесън.

Състезанията по надпиване с бира вече не впечатляват никого на Острова, пък и победителите често преувеличават с бройката на погълнатото количество или просто постижението изтрива спомените им, преди да са записани като върховен рекорд. Освен това подобни надпревари се спретват почти всяка вечер от посетителите на множеството автентични бирарии в Англия, затова отдавна не предствляват особен интерес.

Доза разнообразие в пъба си, а и място в световните медии, си създаде местен собственик в градчето Дорсет, който организира за първи път състезание по надяждане с чесън. В надпреварата се включиха 26 мъже, които разполагаха с 5 минути, за да докажат кой може да погълне най-много скилидки от миризливия лук.

В световен мащаб рекордът се държи от непалеца Джипак Шарма Бажагейну, който за 1 минута „оправдал“ 34 скилидки. Английският победител Оливър Фармър пък успял да изяде 49 броя за 5 мин. Заради постижението си той грабнал импровизирания награден фонд от 100 лири, но открил безценния си талант.

Собственикът на бара има амбиции да превърне нестандартното състезание в международна надпревара, а тазгодишният първенец обещава да се труди в усъвършенстването на неподозираните си възможности и да се прицели в поставянето на нов рекорд на Гинес по скоростно надяждане с чесън.  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да изгоним миризмата на чесън от устата си

Три начина да прочистим устата си от чесновия дъх. виж още »

Ресторант „Смрадлива роза“ храни само с чесново меню

Заведение в Сан Франциско предлага изцяло чесново меню от предястието до десерта. виж още »

Рекорди на Гинес, свързани с храна

България направи най-дългия шиш в света, но комисията на Гинес не успя да долети, за да отчете рекорда. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта