Регистрация

Маски за лице със смокини

29 Aug 2018   /   nina123   /   Видяна: 3403
Маски за лице със смокини

Ако смокините в хладилника са прекалено меки или се развалят, не ги командировайте в кофата за боклук. Смокинята лекува кокоши трън и се грижи за кожата.

 

Сочни, вкусни и много сладки – за мнозина това са плодовете на смокинята, които все по-лесно се откриват на пазара в България. Ако преди време бе трудно да се порадвате на плода, особено в северните части на страна, днес ароматът му се разнася от почти всеки плод-зеленчук. За съжаление апетитните лилавеещи сладости се развалят доста бързо, а тогава се стига до неприятния момент с тяхното изхвърляне.

 

От смокини се правят страхотни подхранващи маски за лице. kulinarno.bg събра идеи как да ги използвате и за външно разкрасяване. Смокините са богати на витамини и микроелементи, който се грижат за здравето отвътре, но когато започнат да се развалят, могат да бъдат вложени и в грижата за красотата външно. Леко неприятният мирис на ферментация не бива да ви притеснява. Ако при разкъсване на смокинята с ръце не откриете наченки на мухъл вътрешно, то тя е идеалният естествен продукт за вашето мазило.

 

Пилинг маска от смокиня. Изгребете вътрешността ѝ с неметална лъжица и разтъркайте между дланите, за да се отпусне и втечни. След това намажете лицето, стойте така 3-4 минути и с масажиращи движения (най-добре над мивката, за да не покапе) си направете традиционен пилинг. Почакайте още минута и измийте с хладка вода. Освен чиста и подхранена кожа, с тази маска, повтаряна ежедневно в рамките на седмица, ще постигнете заличаване на слънчеви петна или стари белези.

 

Овлажняваща маска със смокиня и зехтин. Измийте добре смокинята и я намачкайте в хаванче. Сипете 1 ч.л. зехтин, намачкайте отново и с получената смес намажете лицето. Изсушаването от слънце и вятър ще затихне, а кожата ще възвърне естествения си баланс. Повторете маската три пъти през ден на предварително почистена кожа. Дръжте 10 минути и след това отмийте.

 

Белият сок на смокините е силно лековит. Тук вече не става въпрос само за лице. Открити рани, стари белези, неравномерна пигментация – всичко това се облекчава и дори може да се изтрие от кожата, ако го намажете с белия сок от листата или обвивката на смокинята. Ще трябва да използвате пресен плод, а не стар, защото соковете в отдавна откъснатите смокини вече са по-малко. Тази бяла вода е едно от най-силните природни лекарства и срещу кокоши трън. В зависимост от упоритостта на белега, може да се наложи ежедневно третиране до 2 седмици.

 

Смокиновите маски не се препоръчват за хора с бели гнойни пъпки, защото са склонни да подхранят и самата пъпка. Тяхното действие е фокусирано върху премахването на стари белези и общото подхранване. Заздравителната им сила може да се окаже благотворна и за бактериите, предизвикали струпването на левкоцити, каквото представлява връхчето на бялата пъпка.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Листа от смокиня за отслабване и вместо инсулин

Листата от смокиня понижават кръвната захар, борят лошия холестерол, заместват инсулина при диабет тип 2 и прочистват пикочните пътища.   виж още »

Есенни маски за лице с грозде

Изпънете бръчките на челото, придайте еластичност на усмивката си и подхранете и почистете кожата на лицето и врата с най-емблематичния есенен плод. виж още »

Домашни маски за лице с летни плодове и зеленчуци

Със свежите стоки от пазара можете да изгоните следите от умора, да изгладите кожата, да премахнете акнето и да облекчите слънчевите изгаряния. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта