Регистрация

Листа от смокиня за отслабване и вместо инсулин

30 Sep 2019   /   nina123   /   Видяна: 3764
Листа от смокиня за отслабване и вместо инсулин

Листата от смокиня понижават кръвната захар, борят лошия холестерол, заместват инсулина при диабет тип 2 и прочистват пикочните пътища.

 

Смокинята е сладък плод, обичан от мнозина, но след като си хапнем семчестите природни бонбонки, на дървото остава само шума. Все пак и тя има своите ползи, затова си заслужава да си наберете наръч от екстравагантните листа и да се погрижите за здравето и красотата си. Едва ли е нужно да казваме, че ви трябват сочни и свежи листа, които не са пръскани или наранени. Можете да ги събирате по всяко време на годината, в което са свежи. А ето и за какво да ги използвате.

 

1. Отслабване със смокинови листа. Ако страдате от излишни мазнини, можете да включите в борбата с тях смокинова шума. Трябва ви прясна и свежа. Кипнете 1 литър вода и в него добавете 4 зелени смокинови листа, откъснати възможно най-скоро. Оставете да врят 20 минути. Течността ще се редуцира. Прецедете и добавете 1 с.л. мед и сокът на един лимон. Разделете на две порции и пийте сутрин и вечер преди ядене. Тази отвара бори лошия холестерол в организма и топи мазнините. Приемайте поне една седмица и чак след това отчетете ефекта върху обиколките и килограмите.

 

2. Листа от смокиня при диабет тип 2. Инсулинозависимият диабет в миналото се е поддържал немедикаментозно именно със смокинови листа. 3 свежи или 5 сухи листа се варят 15 минути в 1 литър вода и след това се оставят да киснат в нея още няколко часа. Течността се прецежда и се пие вместо вода. Вълшебната отвара регулира нивото на инсулин и по този начин се избягва нуждата от инжекции. Този трик помага и на пристрастените към сладко люде да намалят приема на вредната бяла захар, убивайки апетита им към десерти.

 

3. Сушени листа от смокиня лекуват бъбреците. Независимо дали имате песъчинки и камъни в бъбреците, страдате от инфекция на пикочните пътища или просто задържате вода, можете да използвате изсушените си смокинови листа за борба с тези деликатни проблеми. Натрошете изсушени смокинови листа (около 3-4 листа) в неметален съд. Кипнете 500 мл вода и залейте листата. Захлупете с капак и оставете в топла стая за 6 часа. После прецедете. Приемайте запарката на 4 пъти през деня между храненията.

 

4. Смокинови листа за белодробни проблеми. 3 сурови или 4 сушени листа сварете в 750 мл вода за 10 минути. Прецедете и пийте докато е топло в рамките на следващите 3 часа. Отварата помага при астма, белодробни отоци, бронхит и дори кашлица, която започва да слиза „надолу“. Ако прилагате този трик на деца, разделете дозата за целия ден и давайте по 100-тина милилитра през няколко часа.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Листа от череша за сила, здраве и красота

Отвара от листа на череша поддържа общото здраве, подпомага отслабването и лекува духа и тялото.   виж още »

Маски за лице със смокини

Ако смокините в хладилника са прекалено меки или се развалят, не ги командировайте в кофата за боклук. Смокинята лекува кокоши трън и се грижи за кожа виж още »

Чай от магданоз – доказан лек за бъбреци, храносмилателна и полова система

Чаят от магданоз облекчава предменструалните болки, подобрява бъбречната дейност и храносмилането. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта