Регистрация

Къпкейк – поднесете индивидуална торта в социалната изолация

18 Nov 2020   /   nina123   /   Видяна: 1416
Къпкейк – поднесете индивидуална торта в социалната изолация

История на къпкейка и къпкейкове на Sweet Dreams, които ще направят празника незабравим.

 

През 1796-а година Амелия Симънс реализира хитрата си идея за изпичане на кексово тесто в индивидуални формички, а след това започва да продава малки кексчета със завършена визия в домашния си магазин за сладкиши. Тъй като десертът се готви в чаша (cup) и е направен от тесто за кексове (cake), получава името cupcake. Компактността да бъде запазен цял за по-късно в елегантния си вид, е основното, което го превръща в мода. През 1828-а година Елиза Лесли публикува своите рецепти за къпкейк в готварската книга „75 рецепти за пастички, тортички и сладкиши“. Така обичаните днес натруфени кексчета придобиват своята популярност и започват да се приготвят в домашни условия.

 

Откъде идва името къпкейк? Освен първоначалната идея, че това е кекс в чашка, се появява и второ обяснение – всички съставки се мерят с чаша. Основната рецепта е една чаша масло, две чаши захар, три чаши брашно, четири яйца и набухвател. Чашата, която се използва е чаена, затова известно време сладкишът е наричан и teacup cake. За повече от 200 години история рецептата се променя, обогатява, усъвършенства, за да влезе в настоящето с хиляди разновидности за сладки и солени варианти, майсторски украсени и представляващи своеобразен слдкарско-творчески комплимент.

 

Каква е разликата между мъфини и къпкейкове? Макар че двата десерта са доста сходни, а в основата си дори и еднакви, произходът им има различна история. Мъфинът е вид сладък английски хляб, който постепенно започва да придобива форма на къпкейк и текстурата на кекс. Затова днес е прието мъфини да се наричат индивидуалните кексчета без украса, а къпкейковете да са вид глазирани мъфини – надиплени и пищни.

 

Десерти по време на пандемия. Настоящата епидемична обстановка принуждава хората да се отдадат на дистанция и отговорност по отношение на големите струпвания. И ето, че малките кексчета с дълга история се превръщат в уникален начин за почерпка на близки и приятели при специални поводи. Те просто се подават вместо парче торта и имат завършено послание и визия. А ако нямате намерение да диплите къпкейкове у дома си, Sweet Dreams ще се погрижи да разполагате с най-разкошните тематични сладкиши, изработени изцяло по ваш вкус.

 

Поръчка на къпкейкове от Sweet DreamsКъпкейкове на Сладки мечти. Sweet Dreams предлага богата гама от основи за къпкейкове, като можете да се спрете на класическото бяло кексче с ванилов аромат, да добавите в него по желание цитрусови корички, ядки, сушени плодове, шоколадови капки и късчета от бял, черен, или млечен шоколад. Сладкарската работилница дипли и бутикови къпкейкове Червено кадифе в хармония с френската кулинарна висша мода. Ако пък сте фен на натрапчивия шоколад, основата на вашия десерт може да бъде изцяло шоколадова. Любителите на по-български вкусове може да се порадват на разновидности с ябълки, мед, канела, круши, тиква.

 

Поръчка на къпкейкове от Сладки мечтиЛуксозни къпкейкове от Sweet Dreams. Един къпкейк си остава мъфин, ако не получи своята индивидуална украса. Ето защо къпкейковете на Сладки мечти са пищни. Те получават своята модерна „шапка“ от крема сирене с масло и пудра захар, оформена и обагрена изцяло според повода и предпочитанията. А върху тази шапка винаги може да се натрупа още и още, стига да поискате. Малчуганите биха се порадвали на шарени сладкарски декорации за финал. Любимите хора биха се трогнали от миниатюрни цветлета, букети, сърца и тематични фигурки. Просто мечтайте – а Sweet Dreams ще сбъдне тези мечти.

 

Можете да се свържете със Сладки мечти на тел: 0888361184 или на фейсбук страницата на Sweet Dreams

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Посрещаме със Сладки Мечти и празнична торта Новата 2022 г.

Новогодишните торти на Sweet Dreams носят сладост и добро настроение в празничната нощ! Вземете трудно решение, посрещайки годината на Черния Воден Ти виж още »

Сглобете коледна къщичка или украсете коледни сладки с комплект меденки от Sweet Dreams

Сладки мечти ще направи избраните от вас коледни меденки или глазираните части и карамелените шарени прозорци на коледната медена къщичка, а вие ще мо виж още »

Торта с дъх на кафе и шоколад буди ума и тялото

Sweet Dreams сътвори торта за събуждане с уникални тонизиращи аромати.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous16-11-2023
viagra substitutes over the counter Emilie LeguГ©, Alexandra L

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта