Регистрация

Кулинарни шеги за 1-и април

31 Mar 2020   /   nina123   /   Видяна: 1933
Кулинарни шеги за 1-и април

Изригващи продукти, имитация на мухъл и желирани ключове – пошегувайте се за здраве с близки и приятели.

 

Първи април е Ден на шегата и като такъв, трябва да бъде честван подобаващо, особено ако сте от хората, които смятат, че усмивката не се появява често на лицето им. На миналия „празник“ ви предложихме няколко кулинарни варианта за шега (можете да видите тук), а сега планираме да увеличим репертоара ви с още щури идеи. Ето какво можете да опитате:

 

Взривоопасна храна. Доста е забавно продуктът да изхвърчи от опаковката си по време на отваряне. Затова можете предварително да сипете лъжичка сода бикарбонат в кетчупа и да разтръскате. А после, под претекст, че не можете да си го отворите, да дадете на някой друг да свърши „мръсната“ работа. Само пазете стените. Същото ще постигнете и с кола, в която сте пуснали 1/3 от бонбон ментус или сте сипали захар и сте затворили бързо капачката. Внимавайте във варианта с бонбона – експлозията може да е по-силна от очакваното.

 

Изцапана брава с храна. Тук можете да използвате лютеница или друг сос. Важно е да мажете от вътрешната страна на дръжката, за да не се вижда. Пръстите по навик ще потънат в изненадата. Ако сте по-тежко настроени можете да намажете бравата на тоалетната с пистил или меласа. Никой няма да се зарадва, ако ръката му залепне за нещо кафяво на такова място.

 

Изкуствен мухъл от боя за храна. Ако ще хапвате нещо светло и кремообразно – картофена супа, майонеза и дори хляб или друго тестено изделие, можете с клечка за зъби и зелена или синя боя за храна да оформите малки мухълчета по повърхността на ястието. След това сервирайте и пред учуденото лице на жертвата си хапвайте непоколебимо, убеждавайки, че не забелязвате храната да е развалена.

 

Скрит предмет в желе. Изсипете в купичка пакет желатин и залейте с 3 с.л. студена вода. След 10 минути подгрейте 100 мл вода почти до точката на кипване и разтворете желатина в нея. Поставете ключове, пръстен, химикалка или друг предмет без батерии, електроника и друга опасност от намокряне в малък съд и залейте с топлата течност. Изчакайте да се охлади и извадете. Формичката е уникална. После поставете предмета с все обграждащото го прозрачно желе на традиционното му място и гледайте какво ще стане.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първоаприлски хранителни шеги със забавни въпроси

Вицове с въпроси за храна. Свежи шеги за 1 април.  виж още »

На Първи април чаши и чинийки залепват за дъски

Трикове за първи април със залепена посуда на дъска за рязане.   виж още »

Първоаприлска шега с храна

Бъдете оригинални в Деня на шегата, като подмамите вкусовите рецептори.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта