Регистрация

Първоаприлска шега с храна

01 Apr 2019   /   nina123   /   Видяна: 2250
Първоаприлска шега с храна

Бъдете оригинални в Деня на шегата, като подмамите вкусовите рецептори.

 

Първи април – Международен ден на шегата - всяка година дава шанс на хиляди хора да блеснат със своята креативност на работното място, в приятелска атмосфера или в семейна среда, като измислят хитър начин да се пошегуват с някоя „жертва“. Ако сте от тези любители на хумора, които търсят още и още идеи, за да направят живота на околните по-весел и забавен, то ето как можете да си спретнете хранителна шега.

 

Овкусете неадекватно напитките. Представете си реакцията на колега, когато със замах отпие от любимото си кафе и усети че вместо подсладено, то е подсолено. Пазете дрехите си, защото в такъв момент първата реакция на обекта на шегата ще е да изплюе съдържанието на устата си. Ако напитката е много топла, глътката ще е малка и ефектът няма да е така фрапантен. Ако обаче разтворите сол или лют пипер в по-изстинало кафе, чай или друго негазирано безалкохолно, имате шанс пиещият да приеме голяма доза.

 

Пошегувайте се с порциите. Този майтап минава в семейството или тесен приятелски кръг, където хората познават вкусовете помежду си. На любителите на мръвката можете да сервирате вегетарианско ястие под претекст „Абе... ти нали постеше?“. Можете да подмамите с ракия непиячите, в чашата на пиещите да сипете вода и дори неколкократно да твърдите, че сте подсолили гозбата, без реално да правите това. Съветваме ви да не пресолявате, защото по този начин се съсипва храна. Сервирайте на себе си пищна порция, а на обекта на шегата – малко храна в чиния. Наблюдавайте реакцията.

 

Долейте водка вместо вода. Липсата на цвят и ненарапчивият аромат на руската скоросмъртница помагат перфектно да я скриете в някое питие. Поднесете чаша „вода“ за утоляване на жаждата. Сипете 50-тина мл водка незабелязано в газираното безалкохолно, плодовия фреш, чая, кафето, виното дори. Не сипвайте в мляко, защото ще е пресече. После пъклено можете да наблюдавате резултата. Внимавайте на кого го правите, особено ако ще сяда зад волана или пък има риск да е бременна жена.

 

Опикантете сладкиша. Комбинацията между сладко и люто е модерна и радва небцето на ценителите, но не е приятно гризването на пикантен десерт, когато е неочаквано. Ако използвате пипер на люспи, рискувате да ви хванат. Затова намокрете долната част на бонбон или блокче шоколад с капка вода и топнете в чили на прах. После директно вие подайте хапката в устата на жертвата със закачливото подмятане „Да ти е сладко!“.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първоаприлски хранителни шеги със забавни въпроси

Вицове с въпроси за храна. Свежи шеги за 1 април.  виж още »

На Първи април чаши и чинийки залепват за дъски

Трикове за първи април със залепена посуда на дъска за рязане.   виж още »

Кулинарни шеги за 1-и април

Изригващи продукти, имитация на мухъл и желирани ключове – пошегувайте се за здраве с близки и приятели.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта