Регистрация

На Първи април чаши и чинийки залепват за дъски

31 Mar 2021   /   nina123   /   Видяна: 1453
На Първи април чаши и чинийки залепват за дъски

Трикове за първи април със залепена посуда на дъска за рязане.

 

Отново е Денят на хумора и шегата - онова време от годината, когато с доза злорадство, щипка идея за отмъщение или пък много любов и желание да видим усмивката на лицето на любим човек, се отдаваме на креативни хрумки. Преди година предложихме шеги с ястия (вижте ТУК), преди две лета пък избрахме да предизвикаме вкусовите рецептори с храни, които са различни по вкус от очакваното (вижте ТУК). На този Първи април пък ни хрумна, че лепило, стара готварска дъска и някоя купичка или чашка за бракуване ще свършат идеална работа в опита да се пошегуваме с близки, приятели, семейство и колеги. Ето няколко идеи, които можете да поднесете на фантазията си за доразвиване и усъвършенстване в перфектния първоаприлски номер.

 

Идея за първоаприлска шега. Представете си когато обектът на вашата хитрост вдигне чашата си с кафе, тя да не помръдне или ръката му да се изстреля заедно с подложката, осъзнавайки, че двете са стабилно слепени. Представете си физиономията на някой от семейството, видял ви как изпускате купа, в очакване съдът да се строши на парчета всеки момент. Или пък на човек, който се мъчи да отлепи вилицата и ножа си от поставката. Ами онзи, който се залива с чай, докато го дърпа от паничката. Звучи весело - ето как.

 

Залепване на посуда за дъска. Бройте дъската и посудата за неизползваеми. Особено дъската. Вземете стара дъска за рязане, умирисана подобаващо на лук или попила мазнина от рязане на месо. Все едно - да не ви е свидна. Ако имате останала талпа или плочка от стар ремонт, използвайте нея. Купете си лепило за порцелан - няма да казваме марки, за да не направим реклама на някой или да обидим друг - в мрежата има достатъчно предложения. После залепете чашата за дъската или плочката и я напълнете с любимата напитка на обекта на вашия хумор. След това я поставете докато не гледа, все едно сте му направили питие - комплимент. А после вие гледайте.

 

Същият номер можете да извъртите и с лъжица или вилица. Не рискувайте с ножове, за да няма играчка-плачка. Не използвайте също и стъкло, защото лесно се чупи. Можете просто да залепите чашката за чинийката на стар неизползваем комплект за кафе или чай. Пак ще стане весело.

 

Лъжливо изпускане на предмет от дъска. Със същото лепило и избрана от вас стара чаша или чуплива чиния можете да направите друг трик, с който няма риск обектът да се полее с течност и да нацапа дрехите си. Оставете съда празен, за да не се наложи да чистите. След като е залепен за дъската, тръгнете нанякъде, носейки дъската в себе си. Накланяйте постепенно или рязко, за да накарате човека да повярва, че съдът ще падне от дъската и всеки момент ще се счупи на миниатюрни парчета. А после гледайте как ще се хвърли да спасява от падане и счупване носеното от вас. Очаква се голяма изненада, когато съдинката не помръдне, въпреки че е критично наклонена. За да се досмеете на ситуацията, обърнете на 180 градуса - с дъската нагоре - и се насладете на ответния поглед. Само се убедете, че лепилото е хванало добре, за да не се смеят на вас.

 

Ако имате още щури идеи за първоаприлски шеги, споделете ги с нас на фейсбук страницата на kulinanrno.bg или се похвалете как нашите хрумки, изпълнени от вас, са имали ефект! И внимавайте - на 1-и април доверието в ближния обикновено е удар под кръста за личното самочувствие.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Първоаприлски хранителни шеги със забавни въпроси

Вицове с въпроси за храна. Свежи шеги за 1 април.  виж още »

Кулинарни шеги за 1-и април

Изригващи продукти, имитация на мухъл и желирани ключове – пошегувайте се за здраве с близки и приятели.   виж още »

Първоаприлска шега с храна

Бъдете оригинални в Деня на шегата, като подмамите вкусовите рецептори.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта