Регистрация

Кафе с масло или какво е бронирано кафе?

27 Mar 2019   /   nina123   /   Видяна: 2464
Кафе с масло или какво е бронирано кафе?

Добавката на мазнини към сутрешното кафе убива апетита, премахва нуждата от закуска, дава енергия и намаля дневния прием на калории.

 

Бронирано кафе се появи като термин в храненето преди по-малко от пет години, но днес идеята за отслабване с високомазнинна закуска от кафе и полезни масла помага на мнозина в борбата с преяждането и излишните килограми. Идеята е на компютърния специалист Дейв Аспрей, който решава с един ход много от проблемите на заетия съвременен човек – а именно как да закуси, за да не пие кафе на гладно; как да се разсъни най-бързо с любимата си порция кафе; как да не огладнее в близките няколко часа до обедната почивка; как да поддържа здравословно тегло в обездвиженото ежедневие, в което не остава достатъчно време за тренировки. Отговорът на всичко това е един – с бронирано кафе.

 

Какво представлява бронирано кафе? Най-общо това е кафе с добавка от мазнини, в което не се слагат никакви подсладители и мляко. Вместо това към чашата с „арабско вино“ се добавя масло, като изискването е то да бъде максимално чисто – пречистено масло гхи или масло от мляко от екологично чисто производство. Захарта се заменя с добавка от растителна мазнина, съдържаща средноверижни триглицериди – кокосово масло например. Получава се напитка, богата на калории и полезни мазнини със силно засищащ и дълготраен ефект.

 

Как действа бронираното кафе? Принципът на работа на тази напитка е толкова логичен, че е странно защо хората са го открили чак сега. Добавянето на масла към кафето прави освобождаването на кофеина по-бавно и плавно. Така умът и тялото са стимулирани за по-дълго време и не така стресово. Мазнините действат силно засищащо и потискат апетита. Те носят голямо количество калории, които дават сила и енергия и също се разграждат бавно, защото кафето в чашата възпрепятства изсипването им на един път в кръвта под формата на калорийна бомба. Вместо това в продължение на часове тялото получава сила, бодрост и енергия и то в дози, в които му е приятно да ги усвои.

 

За какво е полезно бронираното кафе? Аспрей го препоръчва на хора с наднормено тегло и проблеми с кръвната захар, защото в него не се съдържат вдигащи гликимичния индекс въглехидрати. Така кръвната захар се понижава, а с нея спада и апетитът за въглехидратни продукти – сладкиши, хлябове, картофи, ориз. Това е идеалната закуска, особено за привържениците на кетодиетите. Тя не лишава тялото нито от калории, нито от благоприятни вещества, а най-важното – не лишава и ума от кафе. Маслата правят естествен филтър в стомаха и предпазват стените му от киселинната атака на кафето. ВАЖНО Е ДА НЕ СЕ ПИЕ БРОНИРАНО КАФЕ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ ИЛИ СЛЕД ЯДЕНЕ. ТОВА Е ВИД ЗАКУСКА, КОЯТО НЕ БИВА ДА СЕ ДОПЪЛВА С ДРУГИ ПРОДУКТИ, подчертава Дейв Аспрей.

 

Как се прави борнирано кафе? Няма нищо сложно в рецептата. Правите си една чаша от любимото неподсладено кафе (около 100 мл). След това добавяте 1 с.л. чисто животинско масло (най-добре гхи) и 1 с.л. кокосова или палмова нерафинирана студено пресована мазнина. Разбърквате и се наслаждавате. Това е всичко.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за съхранение на масло вкъщи

Как се съхранява масло у дома и държи ли се маслото в хладилник или е по-добре да бъде на стайна температура?   виж още »

Сосове за мазане на закуска

С какъв сос да намажем препечената филия, крекерите или оризовите бисквитки за старт на деня?   виж още »

Кафе при умора причинява главоболие

Кафето ободрява добре отпочиналите хора, но не трябва да се приема за вълшебен серум при хронична умора или недостиг на сън.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта