Регистрация

Как се отразяват различните зеленчуци на качеството на спермата

04 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 4131
Как се отразяват различните зеленчуци на качеството на спермата

Морковите създават плувци – шампиони, а доматите предпазват сперматозоидите от деформации.

Как се прави бебе – всеки си има своя теория, но въпреки разнообразието от пози и места, бабешките съвети за начин на секс според желания пол на детето и неочакваните понякога две черти на теста за бременност, биологично засега бебето се създава по един и същи начин – чрез оплождане на яйцеклетката. За да се достигне до това състояние при някои двоики обаче е нужна лекарска намеса заради проблем при осъществяването на нормалните биологични дейности за получаването на зигота (оплодена яйцеклетка). Един от честите проблеми, регистрирани при мъжете са намаленото количество на сперматозоидите или тяхната мудност. Тези явления са виновни за бездетието на стотици хиляди двойки по целия свят днес.

Учени от университета в Харвард запретнаха ръкави, за да открият взаимовръзката между оплодителната способност на мъжа и начина му на хранене. Оказа се, че благоприятно върху спермата могат да повлияят редица зеленчуци. Екипът заключи, че яденето на пресни салати и плодове неминуемо ще бъде в плюс на всички, желаещи да станат татковци.

Измежду даровете на природата изпъкнаха няколко особено благодатни групи, като най-добрия помощник на мъжа в създаването на семейство се оказаха каротиносъдържащите плодове и зеленчуци, а начело им застана морковът. Над 200 млади мъже доброволци участваха в експеримента като се подложиха на различни диети. Представителите на силния пол, чиито хранителен режим включва моркови отчитат повишаване на оплодителната способност с близо 20% само за 10 дни. Портокалите, пъпешите и оранжевите чушки също правят сперматозоидите по-подвижни, но далеч не активизират малките плувци така добре както кореноплодния заешки зеленчук.

Лукът пък се оказва един от мощните афродизиаци, наред с аспержите, киселецът и магданозът. Тези продукти са препоръчителни за мъжете, които имат проблеми с либидото и ерекцията.

В рамките на изследването бе доказано също, че доматите предотвратяват аномалии в самия сперматозоид. Те намаляват шанса от появата на генетични изменения или просто недоразвитос на „рибката“. Затова мъжете, които имат навика да си хапват често червения плодов зеленчук имат по-голям шанс да са бащи на силно и здраво бебе.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ядете лук – желаете секс

Лукът и чесънът са едни от най-силните афродизиаци въпреки неприятната миризма. виж още »

Петопръстник, върбинка и бабини зъби ви превръщат в полов атлет

Три български билки, които завладяха света в борбата срещу импотентност. виж още »

Аспержите – вълшебни пръчици за потентност

Нискокалоричният зеленчук извлича отровите от тялото, благоприятства работата на сърцето и намалява риска от рак. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта