Регистрация

Израелски учени откриха най-правилната диета

08 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 5456
Израелски учени откриха най-правилната диета

Заложете на закуската и вечеряйте скромно, за да имате перфектна фигура и да се радвате на крепко здраве.

Ново откритие в областта на правилното хранене, което обръща част от досегашните представи за здравословен живот публикуваха израелски учени от университета в Тел Авив. Екипът успя да докаже, че хубавото наяждане, хапването без да се взимат предвид правилата на разделното хранене и поглъщането на всичко, което искаме, стига да е в умерени количества, не само няма да доведе до натрупване на излишна маса, но и може да бъде път към извайването на страхотна фигура и намаляване на риска от някои заболявания.

Учените доказаха, че най-важния принцип на правилното хранене е на закуска да се яде много, на обяд да се хапва умерено, а на вечеря – съвсем семпло. За експериметна те избраха 93 жени на средна възраст, които искат да отслабнат, и ги раделиха на 2 групи. Диетата и на двете бе хранене с 1400 калории на ден. Едната част от дамите получаваше в продължение на 2 седмици за закуска 700 калории, за обяд 500 и за вечеря – 200. Тези жени успяха да смъкнат средно по 8 кг и 7 см от талиата си. Другите, които се хранеха с 200 калории на закуска, 500 на обяд и 700 на вечеря свалиха само по 3 кг и 3,5 см от обиколката на талията си.

Освен това при дамите с обилна закуска се отчетоха понижаване на кръвното налягане и захар, както и на хормона грелин – отговарящ за силата на апетита. Групата на вечерящите пък повиши нивото на вредните мазнини в организма, както и инсулина, триглицеридите и глюкозата. Освен това жените останаха с доста голямо желание за похапване.

В заключение екипът констатира, че закуската трябва да бъде обилна, като се позволява съчетанието на риба и бяло месо с хляб и сирене – комбинация – убиец според привържениците на разделното хранене. Важно е да не се прекалява със сладкишите, алкохола и мазните меса, солените ястия, но това не означава те да бъдат напълно изключени от менюто. Обилното хапване преди лягане пък е пагубно не само за стегнатото и изваяно тяло, но и за здравето, защото предразполага към редица опасни заболявания. Спазването на диета от 1400 калории, разделени на 700 към 500 към 200 в полза на трите основни хранения е гарант за правилното функциониране на тялото.

Няма как да не се сетим за двете народни подоворки – „Вечерята дай на врага си, обяда – сподели с приятел, а закуската си изяж сам“. Със същия смисъл е и бабината препоръка „Закусвай като цар, обядвай като принц и вечеряй като просяк“.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

С авокадо се наяждаме по-бързо и по-лесно

Само половин авокадо, прибавено към закуската, обяда или вечерята, ще намали апетита и ще засити глада гарантирано поне в следващите три часа. виж още »

Протеинова закуска убива глада

Хапвайте яйца вместо сладкиши при първото си ядене и апетитът ще си отиде за целия ден. виж още »

Бадемите засищат без да трупат килца

30 бадема наяждат стабилно, убиват усещането за глад и помагат за запазването на здравословно тегло. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта