Регистрация

Искате бебе – закусвайте обилно

03 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3246
Искате бебе – закусвайте обилно

Стабилната закуска улеснява зачеването при жените и прави мъжете по-плодовити.

Закуската е важна, за да поддържаме здравето и фигурата си – факти, които ние от kulinarno.bg не еднократно сме ви напомняли (още информация вижте ТУК и ТУК). Оказва се, че хрененето след нощния сън може да помогне и на много двойки, намиращи затруднение да си направят бебче.

Проучване върху влиянието на хранителните навици над женската полова система установи, че дамите, които имат навика да закусват обилно, увеличават до голяма степен шансовете си да заченат, както и да износят и родят по-безпроблемно в сравнение с тези, които са свикнали да наблягат на вечерното ядене. Големият прием на калории сутрин регулира нивото на двата важни хормона инсулин и тестостерон в женското тяло, твърдят учените. Те допълват също, че питателната храна след дълъг сън намалява риска от поликистоза на яйчниците. Всеки 10 на сто от представителките на нежния пол, които не ядат сутрин страдат от това нарушение, а само 1% от закусващите могат да се оплачат от некомфортния синдром.

Той предизвиква нередовен и болезнен цикъл, с обилно кръвотечение, понякога причиняващо световъртеж, главоболие и отпадналост. Най-лошото е, че поликистозата на яйчниците пречи на зачеването, а в по-развитите си варианти, дори и може да го възпрепятства. Синдромът води до резистентност към инсулин, както и свръхпроизводство на андрогени (название за група мъжки полови хормони). Затова дамите, които не закусват са по-застрашени от бездетие и проблеми с менструацията, както и от развитие на диабет.

Подобен проблем съществува и при мъжете. Представителите на силния пол, които пренебрегват важността на първото за деня ядене са полово по-неактивни, а с годините сперматозоидите им придобиват по-малка подвижност, за разлика от тези на мъжете, които закусват обилно и редовно. Голамата доза енергия, доставена на организма след ставане от сън, спомага за интензивното производство на семенна течност. Доказано е също така, че хората, наблягащи на първото за деня ядене са много по-силни, активни, дейни и издръжливи на натоварване. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Бадемите засищат без да трупат килца

30 бадема наяждат стабилно, убиват усещането за глад и помагат за запазването на здравословно тегло. виж още »

Причините поради които изпитваме глад

Защо огладняваме – виновни са преяждането, недоспиването и алкохолът и диетите. виж още »

Какво да закуси детето преди училище

Нахранете мъника си със здравословни ястия преди да го изпратите  в средището на образованието и вредните високалорични тестени закуски. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта