Регистрация

Изпитани трикове срещу миришещи крака

20 Jun 2017   /   nina123   /   Видяна: 4712
Изпитани трикове срещу миришещи крака

Бял оцет и черен чай премахват лошата миризма на краката, а водка гони смрадта от обувки и чорапи.

Лошата миризма на краката е от онези деликатни проблеми, които трудно се споделят на целослушание, но лесно могат да бъдат отчетени от околните и да доведат до сконфузни ситуации. За съжаление обаче проблемът е широкоразпространен, а освен това упорит и задълбочаващ се. В аптеките се продават множество кремове, мазила и пудри срещу миришещи крака, но компентарите за тяхната полезност и ефикасност са доста красновечиви.

Има и друг начин да се преборите с неприятната миризма на краката и обувките. Както в повечето случаи когато разходката до аптеката се окаже безполезна, а средствата похарчени за медикаменти се превърнат в пари хвърлени на вятъра, на помощ идва народната медицина и бабините съвети за справяне с проблема.

Бял оцет за трайно отмирисване на краката. Методът е познат в България повече от столетие, като първоначално е използван червен винен оцет за тази цел. По-късно се разбира, че белият оцет е по-ефикасен в борбата с издайното ароматче. Ако решите да опитате този метод не трябва да имате мазоли или ранички по ходилата, защото оцетната киселина ще предизвика щипане и болка. Добре е преди процедурата да измиете само с вода краката си. Оцетната киселина е силен дизенфектант и ароматизатор, който по естествен начин ще почисти краката от мръсотията и ще абсорбира миризмата, изтребвайки микробите, които са я причинили.

Следва в леген да смесите 1 литър топла вода с 500 мл бял винен оцет. След това потопете краката в течността и дръжте 10-тина минути. После избършете с кърпа без да отмивате. Тази процедура се повтаря всяка сутрин и вечер в предължение на 4 дни, а след това още три дни се прави само вечерно време. Очаква се след седмица резултатът да е налице.

Черен чай бори миризмата на краката. Този вариант е за хората, които не понасят аромата на оцет или имат гъбички, мазоли, ранички и други причини поради които не могат да си направят оцетната маска за крака. Минусът на процедурата е, че трябва да се прави пет пъти на ден в продължение на седмица, но ефикасността е гарантирана.

Черният чай двейства в две насоки, пише puls.bg. От една страна той свива порите като по този начин предотвратява обилното потене, чрез което излиза лошата миризма. Освен това в чаените листа се съдържа танинова киселина – вещество със силни дизенфекциращи свойства, коет в случая действа като убиец на бактериите, причинители на неприятния мирис.

Маска за крака от черен чай можете да си направите като кипнете 1 литър вода и в нея разтворите 2 пакета от листата. След това запарвате за 10 минути, разреждате с още половин литър вода и киснете краката в тази смес. Можете да я използвате два пъти, за да не ви се налага да варите чай по цял ден в продължение на седмица. Добре е кисненето обаче да продължава около 15 минути, така че заредете се с време и търпение.

Водка прогонва миризмата на крака от обувките. Нека се замислим, че миришещите крака могат да бъдат надушени и от чорапи и обувки, които са носени. За да покриете вонящите следи можете да си направите спрей за обувки от водка, който да приберете във флакон с пръскало. Така дори можете да го сложите в чантата си. За целта трябва просто да смесите равни количества водка и вода и след това да напръскате обувките и чорапите си. Едно до две пръскания на ден са напълно достатъчни. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Козметика и домшно лечение със сода бикарбонат

Сода облекчава гърлото, прочиства белия дроб, избелва кожата и зъбите и премахва акнето. виж още »

Трикове с водка за дома

Водката чисти лепило и петна, гони миризмата от обувките и мие прозорци и огледала. виж още »

Арсенал от хитринки за домакини

Съвети за порести палачинки, свежи зеленчуци, цитруси – богати на сокове... и още нещо. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта