Регистрация

Зехтин – как да го използваме за разкрасяване

29 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 4524
Зехтин – как да го използваме за разкрасяване

Маски против стареене, заздравяване на маникюра и лосион против мазоли със зехтин.

Полезните свойства на подправката зехтин не са за пренебрегване, защото маслиновото олио е богато на фибри и омега 3-мастни киселини, които се грижат за красотата на тялото отвътре. Антиоксидантните свойства на тази растителна мазнина забавят стареенето, подобряват метаболизма и като цяло работата на стомашно-чревния тракт, подпомагат сърдечно-съдовата дейност и намаляват нивата на лошия холестерол. Непреминал термична обработка зехтинът Extra virgin е благодат за целия организъм, но оказва се, че може да се използва и като козметичен продукт. Тук уговорката е същата – търсете висококачествена маслинова мазнина, ако искате да се насладите на чудодейния й ефект докрай.

Зехтинът отпуска кожата на лицето и врата и гони бръчките. На мнозина ще прозвучи странно, но мазането със зехтин е враг на старостта. Трябва обаче да знаете как да го направите. За начало почистете добре кожата си и я подсушете хубаво. Изчакайте няколко минути докато микрокапките вода се изпарят от порите ви. След това вземете тампон за лице или памук и го напоете в маслинената мазнина. Обтрийте хубаво кожата така, че да поеме от субстанцията. След това масажирайте с по два пръста от всяка ръка огледално лицето и шията си в продължение на 10 мин. Наблягайте на въртеливи движения със средна сила на натиск. После оставете да подейства минимум още 10 мин. За финал почистете с топла вода, като не се притеснявайте, ако остане омазняване по кожата – тя ще го попие и ще се възползва от благодатните му свойства часове наред. А вие от своя страна ще видите как бръчките се изглаждат, кожата става еластична, мека и гладка. Маската е щадяща, затова може да се използва ежедневно.

Зехтинът е благодат за ноктите. Сами ще повярвате в качествата му, ако опитате да го впрегнете в грижа за маникюра. Отново с памук или тампон масажирайте целия пръст от последната фаланга към нокътя. Нека по него попадне голямо количество зехтин, което да влезе под ноктите, да напои добре кожата около тях и да постои възможно най-много време. Този трик се прилага както за спиране беленето на неестетичните мъртви околонокътни кожички, така и за заздравяване на самия нокът. Ако той се дели на пластове или се чупи лесно, зехтинът ще ви отърве от тези проблеми. За да отчетете ефект обаче ще трябва да си направите минимум 7 процедури в седем поредни дни.

Зехтинът прави загрубялата кожа и мазолите гладки, меки и нежни. Подпирането на лакти и стоенето на колена често води до неприятно загрубяване и промяна на цвета в тези части. Това важи също за ходилата, възглавничките на дланите и областта около глезена, която е потърпевша част от модерните дамски обувки. Натривки два пъти дневно с леко затоплен, но в никакъв случай парещ или прекипял зехтин ще се справят с този проблем за седмица. Просто трябва да проявите търпение. А накрая ще се радвате на бебешка гладкост и завидна мекота.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Четирите основни типа зехтин според производството

Каква е разликата между обикновения зехтин, зехтина Virgin и Extra virgin и кой зехтин е най-добър? виж още »

Зеле гони бръчките и старостта от лицето

Маски със зеле регулират омазняването на кохата и спомагат за нейната гладкост. виж още »

Нежна грижа за лицето и врата с подръчни продукти

Нахранете тялото си отвън с това, което си хапвате и пийвате. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта