Регистрация

Защо стомахът се издува от плодове?

22 Jul 2020   /   nina123   /   Видяна: 1247
Защо стомахът се издува от плодове?

Плодовете могат да предизвикат газове, болки и дори цироза, ако се хапват в комбинация с други продукти.

 

Плодовете са полезна храна, за която тялото копнее, а всяка клетка получава от тях ценни дарове за своето здраве. Но мнозина забелязват един проблем – неприятен и дискомфортен, който е склонен да погуби радостта от хапването на вкусен полезен продукт. Става въпрос за подуването и отделянето на газове след консумация на плодове. Защо се получава така и може ли стомахът да остане спокоен? Разбира се!

 

Яжте плодовете самостоятелно. Въпреки че са страшно полезни, те не се комбинират добре с други хранителни продукти. Човешкият стомах обича плодове, а те от своя страна са толерантни към него, защото го зареждат с фибри и са изключително лесни за храносмилане. Нужни са им само около 20 минути, за разлика от 4-те часа стомашен труд върху сандвич или парче пица. Затова щом попаднат в стомаха, те буквално поемат към червата, за да пропуснат през техните стени множеството полезни вещества за тялото. Проблемът се появява, ако има друга храна там.

 

Храните пречат на плодовете да се разградят. Ако обаче стомахът е натоварен с работа върху друга храна, плодовете застават върху нея, за да чакат реда си. В това време обаче те се развалят и ферментират. При ферментацията се образуват газове, които допринасят за познатия дискомфорт, подуването, специфичната болка и най-накрая изпускането на този газ. Освен това черният дроб започва да изнемогва. Сайтът Zdravnitza.com обяснява, че дори има случаи на хора, разболели се от цироза заради консумация на плодове след хранене. И това не е рядкост.

 

Кога се ядат плодове? Най-точното и правилно обяснение е НА АБСОЛЮТНО ПРАЗЕН СТОМАХ ЕДИН ЧАС ПРЕДИ ХРАНЕНЕ. Тогава те имат време да бъдат разградени, усвоени и дори отделени. А от тях в стомаха и червата остават фибри и полезни бактерии, които ще помогнат за храносмилането на основното ядене. А ако спазвате това правило, ще установите, че вече няма да се появява подуване, болка и дискомфорт.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Защо стомахът къркори и как се спира къркоренето?

Подуването на стомаха и къркоренето на червата могат да се окажат лесен за премахване проблем, ако знаете какво да наблюдавате.   виж още »

Защо чревните бактерии са важни?

Какво представлява чревната микрофлора и чревната фауна и защо е важно да поддържаме чревния микробиом в добро здраве и благоденствие?   виж още »

Каква храна се яде след повръщане

Какво може и какво не да се хапва след стомашно разстройство?   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта