Регистрация

Домашни маски за лице с летни плодове и зеленчуци

25 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3837
Домашни маски за лице с летни плодове и зеленчуци

Със свежите стоки от пазара можете да изгоните следите от умора, да изгладите кожата, да премахнете акнето и да облекчите слънчевите изгаряния.

Лятото е достатъчно богато на плодове, които преливат от естествени витамини и купища полезни съставки за кожата, костите и вътрешните органи, че да правите грях, като се доверявате на „бялата мафия“ за профилактични терапии. Това важи и за огледалото на цялото ви Аз – лицето, което не е нужно да мажете с кремове и маски със съмнителни и непознати съставки, вместо да му откъснете плод и да го поднесете по правилния начин. Днес ние от kulinarno.bg ще ви предложим няколко рецепти за естествени мазила, а вие сами преценете кое от тях ще е най-подходящо за борбата с вашите кожни проблеми.

1. Маска за лице при слънчеви изгаряния с диня и кисело мляко. Ако сте попрекалили с престоя на пряка слънчева светлина и усещате кожата си суха и боляща при минимална мимикрия, това е правилният илач за вас. Смесете 150 мл сок от диня с 4 с.л. кисело мляко и намажете лицето, след като сте го измили и почистили хубаво. Стойте с маската 20 мин. и я отмийте със стъдена вода. След няколко часа неприятното усещане по кожата ви ще отмине, а червенините по челото и носа ще покафенеят, изравнявайки се с останалия тен.

2. Маска против акне с кайсии. Смачкайте през преса една кайсия на пюре и го поставете за 20 мин. в хладилника да изстине. След това я намажете на измита и почистена кожа и оставете да действа 25-30 мин. Преди да отмиете си направете 5-минутен масаж като триете упорито плодовото пюре в порите. Когато сте готови, го махнете от лицето си със студена вода. Ако повтаряте процедурата всяка вечер в продължение на седмица, черните упорити младежки петънца ще избягат от лицето ви, а то ще стане гладко и сияйно.

3. Маска за стегната кожа със спирт, зехтин и череши. За да има ефект я повтаряйте 10 поредни дни. Тази процедура е за хора, наближаващи средната възраст, при които се появяват първите признаци за увисване и отпускане на кожата, причинени от годините. В пасатор пюрирайте 6-8 червени череши  и добавете към тях 1 ч.л. салицилов спирт 1% и 1 с.л. зехтин. Намажете лицето със сместа и оставете да подейства 15 мин. Ако усетите парене от спирта, махнете маската по-рано, а на следващия ден сложете по-малко количество. Отмийте с хладка вода.

4. Традиционната маска за лице против умора и тъмни кръгове под очите с краставица. Тук единствената тънкост е да си намерите по възможност краставица, която не бъка от нитрати, защото торовете в нея могат да повлияят отрицателно и да се загуби целия ефект от процедурата. Охладете хубаво зеленчука, обелете го (в кората се съдържат най-много торове – по-добре не рискувайте), отрежете си 2 кръгчета с дебелина от по 1-1,5 см и си ги сложете на очите. Стойте така 20 мин., като на 15-тата обърнете кръгчетата. Ефектът идва мигновено.

5. Маска с моркови за равномерен плътен тен. Тенът наистина ще е неустоим, а по-тъмните или светли петна ще избягат от лицето ви. Правете си маската пет поредни вечери, но не повече, защото кожата ви ще започне да пооранжевява. Пасирайте зеленчука и охладете стърготините. Нанесете ги на лицето си за 20 мин., след което отмийте с хладка вода. Това е всичко.

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашна ферментирала оризова вода за коса и кожа

Домашни маски от оризова вода борят пърхота, прекомерното омазняване, зачервяването и разраняванията. Правят лицето сияйно, а косата – гъста, бу виж още »

Есенна грижа за лице от кухнята

Цялостно почистване на лицето с хранителни продукти.   виж още »

Маски за лице със смокини

Ако смокините в хладилника са прекалено меки или се развалят, не ги командировайте в кофата за боклук. Смокинята лекува кокоши трън и се грижи за кожа виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта