Регистрация

Диета за възрастни с пъпеш

16 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 3444
Диета за възрастни с пъпеш

За пет дни ще свалите до 4 кг, като се запасите с витамини и си направите профилактична превенция от заболявания на пикочните пътища.

Лятото е сезон на силните желания и множеството възможности. Това важи и за стремежа към красота. Топлите дни пораждат желание да отслабнем и да изглеждаме добре, а зрелите плодове са възможността да постигнем този блян. Ние от kulinarno.bg неведнъж сме ви съветвали да изберете режим за отслабване и топене на мазнини, който съответства на вкусовите ви предпочитания към плодовете, за да не превръщате диетата си в мъчение, а да бъде тя едно вкусно преживяване със задоволителни резултати. Тази, която ще ви предложим днес е с основа пъпеш и ако той е сред любимите ви плодове или изрично не ви е забранен за консумация от диетолог, то вижте режима и преценете дали е подходящ за вас.

Създаделите му са френски диетолози, които подчертават, че предложената от тях диета е особено подходяща за хора в зряла възраст, които се нуждаят от ударна енергия сутрин, за да могат да се справят със служебните си задължения, не разполагат с много време за готвене, страдат от недостатъчен прием на витамини заради честото хапване на полуфабрикати на крак и имат не повече от два часа разстояние между вечерята и отдаването на съня. Освен че храненето през тези пет дни ще съвпадне с работната седмица и няма да ангажира уикенда с диета, ще зареди тялото с витамини и минерали, на които то ще се зарадва. А има и още един плюс. Режимът е добра превенция срещу редица заболявания на отделителната система, които все по-често се появяват с напредването на възръстта. Ще се радвате на пълния му ефект, ако в продължение на трите месеца, през които пазарът гъмжи от пъпеши, отделяте по 5 от всеки 20 дни, за да го прилагате. Можете да редувате сортовете пъпеши, защото комбинациите от витамини и минерали в тях са различни и освен това ще премахнете риска от омръзването на един и същи вкус.

Знайте, че в 100 г пъпеш съдържат под 30 Ккал, като в тях няма никакви мазнини. Плодът е богат на витамини А, В и в по-малки количества С, а също така на калий и пектини. Съдържа захари, които бързо ще изразходите с течение на деня, а фибрите в него са благодатен регулатор на метаболизма и кръвното ви налягане. Ето и диетата:

Ден 1:  Закусете с 350 г пъпеш, нарязан на парчета и залят с 1 с.л. мед. На обяд си хапнете 150 г месо по избор с 200 г варен ориз. За вечеря си направете салата от 250 г пъпеш с няколко листа маруля или спанак по избор. Можете да прибавите и 20-30 г. сусамово семе, слънчогледови семена или ядки по избор.

Ден 2: За закуска си пасирайте 400 г пъпеш. Към пюрето можете да си добавите по желание топка сладолед, 100 мл. мляко, за да го разреди, както и да овкусите с ванилия или канела. За обяд хапнете резен пъпеш с чаша кисело мляко или айрян. вечеряйте с 200 г. печено пилешко филе с лимонов сок и зехтин.

Ден 3: Закусете с пъпеш, колкото ви е вкусно. Изпийте чаша кафе или чай без захар. На обяд изяжте 1 варено яйце със 150-200 г нетлъсто печено месо по избор. Следобеда изпийте един плодов фреш. За вечеря си опечете риба с лимон. Не прекалявайте с количеството.

Ден 4: Закусете с две варени яйца и парче пъпеш. Обядвайте 350 г пъпеш. За вечеря си направете салата от 200 г пъпеш със 100 г зелени листни зеленчуци (зелето не се препоръчва) и 50 г ядки. можете да добавите и 100 г чушки или краставица. Ако имате нужда, сложете и зехтин.

Ден 5: За закуска си пюрирайте 350 г пъпеш със 100 г прясно или кисело мляко. Обядвайте с 2 варени яйца. следобеда яжте пъпеш с мед и орехи – колкото ви е сладко. Пропуснете вечерята.

А след цялата тази сладост от природата стъпете на кантара и се усмихнете. В следващите два дни ще свалите още от теглото си, въпреки възвръщането ви към старите хранителни навици.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сок от пъпеш за здрав сън и отслабване

Кога и как да хапваме пъпеш с много ползи за здравето и красотата?   виж още »

Пролет е – замени вечерята със салата

Само оптайте – ако на вечеря не си хапвате друго освен зеленчуци, ще свалите дълготрайно минимум 4 килограма за месец. виж още »

Шейк от краставица и мента ни пречиства след зимата

Прост принцип, който ни отървава от натрупаните през зимата мазнини и токсини и бори пролетната умора. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта