Регистрация

Гордън Рамзи поема на кулинарни пътешествия по света

22 Aug 2019   /   nina123   /   Видяна: 935
Гордън Рамзи поема на кулинарни пътешествия по света

Ново предаване запознава с местни традиции и готварски продукти от екзотични кътчета на света.

 

Любителите на готвенето, професионалисти, пътешественици и експериментатори от цял свят с трепет очакват началото на едно от най-шеметните предавания за есен 2019 по National Geographic - “Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“. В предстоящия минисериал именитият шефготвач ще достигне до някои от най-затънтените кътчета на планетата, за да се запознае с местни хранителни продукти и техники за направа на ястия.

 

Гордън Рамзи готви алпака. Южнoамериканският вариант на българското агне е само един от любопитните продукти, с които ще се забърква гозба. Във всеки епизод на предаването Рамзи отива на ново място, за да опознае кулинарната култура на хората там. С новите си приятели изкачва върхове, преплува реки и се изправя на ръба на човешките възможности в опит да си набави някоя ценна съставка за предстоящото готвене. А след това, рамо до рамо с признат местен кулинар, именитият собственик на ресторанти със звезди Мишлен създава нови рецепти и прилага наученото от хората наоколо.

 

Странни продукти и невиждани ястия. В Лаос Рамзи ще издирва яйца от специален вид мравки и ще лови водни буболечки и охлюви, за да сготви вечеря. В Нова Зеландия ще се обучава как се ловуват водни змии с ръце по метода на маорите. В Хаваите поредица от гмуркания ще застрашат живота на кулинаря, но в името на добрата храна рискът си заслужава. В мразовитата Аляска се оказва, че има много билки, които превръщат ястието в съвършенство. Как обаче се набавят те? Не е лесно. А скалите в Перу предлагат вкусни кактусови червеи, но само опитните катерачи успяват да стигнат до тях.

 

Нови рецепти от кулинарното пътешествие на Гордън Рамзи. От National Geographic споделят някои от храните, които ще бъдат сготвени в отделните епизоди. Това са Тостове с маринована сьомга в Аляска, Алпака със сос от манго в Перу, Тажин с месо от камила в Мароко, Печени водни буболечки в Лаос, Новозеландска коза от Острова на маорите и Еленско с плод от хлебно дърво по хавайски.

 

Предаването с Гордън Рамзи по National Geographic стартира тази събота - 24-и август от 21:55. Първоначално са предвидени 6 епизода на минисериала, а официалното заглавие е Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три кулинарни предавания с нов сезон идната седмица

MasterChef, Hell's Kitchen и Кошмари в кухнята ще радват с нов сезон привържениците на кулинарията.   виж още »

„Домашни рецепти с Йоли“ – първото предаване на 24 kitchen, снимано в България

Нова функция за мобилни телефони и таблети позволява да ходим на пазар с електронен списък и сами да си направим електронна готварска книга с рецепти. виж още »

Три от най-гнусните ястия на света

Печени морски свинчета, развалени запъртъци и пържени скакалци привличат туристи от цял свят. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта