Регистрация

Главозамайващо въртене и кулинарни въпроси в Hell's Kitchen 3

20 Mar 2020   /   nina123   /   Видяна: 1797
Главозамайващо въртене и кулинарни въпроси в Hell's Kitchen 3

Гергана завъртя и отряза главата на своя възлюбен Мишо, като го победи с кулинарни познания и завиден баланс.

 

Съдбата се оказа немилостива за влюбените гълъбчета Гери и Мишо от Hell's Kitchen 3, като ги изправи един срещу друг в дуел за елиминации. Освен познания, състезателите трябваше да докажат и че са здраво стъпили на земята. За целта те подпират чело в прът, застопорен на земята и се въртят около него докато Шеф Ангелов дава данни за кулинар, рецепта или хранителни продукти. Първият, които се сети отговора, спира въртенето и тръгва по летва над земята. Едва когато стигне в края ѝ има право да отговори. А верният отговор дава право за избор на продукт, който да се включи в рецепта с телешко месо. Ето и въпросите, за да тествате себе си: Отговорите ще намерите в края на материала.

 

1. Кой е той? Трикратен носител на титлата „Ресторант на годината“. Първият българин станал шеф в 5-звезден хотел. Страстен колекционер на ретро автомобили. Изключителен педант в кулинарията. Не обича попара.

 

2. Популярна подправка в средиземноморската кухня. Родственик на ментата и мащерката. На някои български диалекти се нарича „гюлбул“. У нас най-често се използва като подправка за печени картофи.

 

3. Според ботаническата класификация са плодове, широко разпространени из цялото Средиземноморие. В суровия си вид горчат и почти не стават за ядене.

 

4. Вид сос, изборетен от римляните през Античността. Това е била единствената хранителна добавка, разрешена по време на пости от Католическата църква през Средновековието. Използва се като подправка за салати, сандвичи и някои видове печено месо. За родина на съвременния вариант на соса се смята град Дижон.

 

5. Вариация на традиционно европейско ястие. Кръстено е на белгийска принцеса, вдовица на австроунгарския престолонаследник Рудолф. Ако беше човек, щеше да има имен ден на 27-и декември.

 

6. Вещество с един атом натрий и един атом хлор. Използва се като подправка.

 

7. За първи път подобни животни се появяват на Земята преди 250 млн. години. Има доказателства, че хората ги ядат. Тази храна днес се счита за афродизиак. Вид мекотело от клас миди.

 

8. В класическия си вариант се приготвя единствено от телешко месо. Преди в Европа да пристигне картофът, ястието се е поднасяло върху канапе от паста.

 

9. Традиционно за Балканите и Близкия Изток ястие. Смята се, че всяка жена трябва да умее да го прави, за да си намери мъж.

 

Отговори:

1. Шеф Виктор Ангелов

2. Розмарин

3. Маслини

4. Горчица

5. Руло Стефани

6. Сол

7. Стриди

8. Виенски шницел

9. Мусака

ПОДОБНИ СТАТИИ

На какво меню заложиха финалистите в Hell's kitchen 3

Атанас се спря на традиционна храна, сготвена по модерен начин, а Реджеп представи виртуозни авторски италиански специалитети.   виж още »

Кулинарен тест в Hell's kitchen в играта Семейни храни

Тестове с храна за проверка на кулинарни познания и готварска обща култура.   виж още »

Задачата от Умирай трудно с приложение в Hell's kitchen 3

Как ще измерите 4 литра вода без везна, ако разполагате с една туба от 3 литра и две туби от 5 литра?   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous19-05-2025
Vibracion del motor Dispositivos de balanceo: importante para el funcionamiento estable y efectivo de las máquinas. En el campo de la ciencia moderna, donde la productividad y la estabilidad del equipo son de suma importancia, los dispositivos de ajuste tienen un papel fundamental. Estos aparatos adaptados están concebidos para equilibrar y regular partes rotativas, ya sea en dispositivos productiva, vehículos de desplazamiento o incluso en dispositivos domésticos. Para los expertos en conservación de sistemas y los técnicos, operar con equipos de calibración es importante para promover el funcionamiento suave y seguro de cualquier sistema dinámico. Gracias a estas opciones innovadoras avanzadas, es posible reducir considerablemente las sacudidas, el estruendo y la carga sobre los sujeciones, prolongando la duración de partes caros. Igualmente significativo es el papel que cumplen los aparatos de calibración en la atención al consumidor. El asistencia técnico y el conservación constante empleando estos equipos permiten brindar servicios de excelente nivel, incrementando la bienestar de los compradores. Para los responsables de empresas, la financiamiento en sistemas de balanceo y sensores puede ser clave para mejorar la efectividad y productividad de sus aparatos. Esto es especialmente importante para los dueños de negocios que administran medianas y intermedias emprendimientos, donde cada punto importa. Por otro lado, los equipos de equilibrado tienen una amplia utilización en el campo de la protección y el control de estándar. Permiten encontrar posibles defectos, previniendo mantenimientos onerosas y averías a los sistemas. Más aún, los datos extraídos de estos dispositivos pueden aplicarse para optimizar sistemas y incrementar la presencia en buscadores de investigación. Las zonas de utilización de los dispositivos de balanceo comprenden numerosas áreas, desde la producción de bicicletas hasta el monitoreo ambiental. No interesa si se refiere de importantes elaboraciones productivas o pequeños talleres hogareños, los sistemas de calibración son fundamentales para proteger un operación eficiente y libre de detenciones.

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта