Регистрация

Галски хороскоп – какво дърво си според галите

29 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 8303
Галски хороскоп – какво дърво си според галите

Човешкият характер и качества приличат на дървесните, смятат създателите на флоралните зодиакални знаци от келтското племе - гали. 

Галският хороскоп е съобразен с деня на раждане, съдържа 22 символа, от които четири индивидуални (важат само за хора, родени в точно определен ден) и 18 групови. Груповите може да обхващат повече от една част от годината, разпределена в месеците – т.е. да отговарят както за хора родени през май, така и през декември. Според галите всеки човек спада към вид дърво, чиито качества притежава - с корени, впити в земята на предците си и корона – растяща нагоре към бъдещето.   

Ябълка – 25 декември – 1 януари и 25 юни – 4 юли

Хората – ябълки според галите са онези харизматични личности, които ценят чара си и обичат да бъдат заобиколени с приятели и да се чувстват център на внимание. Тяхната всеотдайност в работата и остър ум им помагат да се издигнат в йерархията, за което и не малка роля има сексапилът им. Творческите натури са особено разсеяни. За съжаление обаче техен приоритет е семейството.

Ела – 2 януари – 11 януари и 5 юли – 14 юли

Елите са хора с немалко егоизъм, които често се затварят във вътрешния си свят и игнорират околния. Те са последователни, интелигентни и целенасочени – качества, които са гарант за постигане на стремежите им. С високите си критерии и склонност към предубеждения са критични както към приятелите, така и към половинката си, но високото им чувство за отговорност ви дава право да им се доверите.

Бряст – 12 януари – 24 януари и 15 юли – 25 юли

Те са искрени, доверчиви, но и критични към чуждите грешки. Брястовете са родени да бъдат лидери, защото съчетават в себе си проницателност и чувство за дълг. Тяхната красота, сила и дързост ги правят страхотни любовници, а моралните им скруполи – вярна половинка от запознанството до смъртта.

Кипарис – 25 януари – 3 февруари и 26 юли – 4 август

Кипарисът е дърво, което умее да се нагажда към особеностите на околната среда, така че да извлече максимумът от нея. Но не се притеснявайте, тези хора са непретенциозни и умеят да се задоволяват с малко. Те не правят дългосрочни планове, живеят за мига, а основния им стремеж е да се чувстват щастливи. Те са мечтатели, които вярват в любовта и приятелството.

Топола – 4 февруари – 8 февруари и 5 август – 13 август

Това е дърво, което понася тежко всеки удар, неуспех или обида, но никога не позволява песимизмът и лошото му настроение да проличат. Трудолюбието не е от основните му качества, но критичността и умението да отчита чуждите грешки, го правят добър служител.

Кедър – 9 февруари – 18 февруари и 14 август – 23 август

С лидерските си качества тези хора обичат да са център на внимание и да парадират с моралната си и физическа сила, която е огромна. Лесно се оправят с проблемите, защото разчитат на качества и оптимизъм. Стремят се да бъдат герои и идеята за признанието на околните често ги тласка към екстремни авантюри. Привързват се лесно и обичат силно и докрай.

Бор – 19 февруари – 29 февруари и 24 август – 2 септември

Достолепното дърво е ценител на изисканите удоволствия, предмети, ценности, стилове. Обича красотата и скъпите вещи, поставя себе си в центъра на света и умее да лавира, така че да се измъкне чист от всяка ситуация. Организиран и целенасочен в действията си, той винаги си доставя това, което иска. Склонен е да се влюва силно и себеотрицателно и да прави глупости от любов.

Върба – 1 март – 10 март и 13 септември – 22 септември

Тя е крехко дърво, което умее да използва привидната си слабост в своя полза и най-вече в името на крайните си цели. Умее да преценява ситуацията и винаги има резервен план, който да я спаси от евентуален провал. Тези хора са чувствени и романтични и евентуална връзка с тях обещава е страстна, мистериозна и продължителна.

Липа – 1 март – 20 март и 13 септември – 22 септември

Родените под знака на ароматното дърво обичат сигурността и не пестят сили, за да я имат. Това са хора с множество фобии и страхове, несигурни както в себе си, така и в околните. Дръпнатото им поведение пречи на правилната комуникация със света. Те са честни, доблестни и всеотдайни в любовта, но ревността и съмненията им може да отблъснат партньора.

Дъб – 21 март

Човекът, появил се на бял свят на този ден се очертава като силна, борбена, последователна, целеустремена и честна личност. В името на мечтите си дъбът не би си позволил и секунда отпуснатост, мързел и неадекватност – винаги е на работното си място и прави това, което трябва. Привързва се силно и не обича промените, затова и според галите тези хора са едни от най-моногамните.

Лешник – 22 март – 31 март и 24 септември – 3 октомври

Скромни, леко невзрачни и и лишени от претенциозност лешниците трудно могат да бъдат забелязани. Доверието им към околните ги прави лесна жертва на измами, а добрината им често позвлоява на заобикалящите ги да им се качват по главите. Лесно променят мнението си и са усложливи. Всеотдайни са към партньора.

Калина – 1 април – 10 април и 4 октомври – 13 октомври

Калините имат способността да носят добро настроение с неувяхващата си жизненост. Самокритични и с набор от знания и умения как да се справят с всеки проблем, те винаги се спасяват. Всеотдайни са в работата и семейството, като се стремят винаги да вложат частица от своето творчество в атмосферата на околните. самообвиненията, които постоянно си отправят, ги правят педанти в дейностите, с които са се захванали, но често пъти има риск този педантизъм да се пренесе и върху заобикалящите ги.

Клен – 11 април – 20 април и 14 октомври – 22 октомври

Родените под знака на клена първо си поставят цели, събират пълния набор от техники и знания за постигането им и след като съставят детайлен план как ще бъде направено всяко нещо, се втурват да вършат работата си като по учебник. Те са добри приятели – винаги са насреща с каквото могат да помогнат. Откровени и отговорни – кленовете са стабилен семеен партньор.

Орех – 21 април – 30 април и 23 октомври – 2 ноември

Орехът е с поляризиран и противоречив нрав – едновременно егоистичен, но и щедър, себичен и всеотдаен, борбен и неуверен. Тези хора взимат решение изключително трудно, а и не е гаранция, че няма да си го променят, след като са застанали зад него. Пресметливостта им ги прави добри колеги и неверни приятели. В любовта са резервирани, ревниви и непредвидими.

Жасмин – 1 май – 14 май и 3 ноември – 11 ноември

Родените под знака на жасмина са като вечен извор на енергия. Отворени в комуникацията с всякакви хора, те създават разкошна среда за общуване, в която често са център на внимание. Въпреки дадената трибуна за изява не обичат да занимават другите с проблемите си. Особената им мнителност ги прави лабилни партнори и приятели.

Кестен – 15 май – 24 май и 12 ноември – 21 ноември

Кестените са барометър за истина и търсачи на правда. Те са честни и всеотдайни към близките си, но подхождат с доза недоверие към собствените си способности. Дават всичко за приятелите си, но често страдат защото не вярват, че могат да постигнат мечтите си. Една от тях е и любовта, където се чувстват нестабилни заради страха, че може да объркат нещо и да загубят човека до себе си.

Ясен – 15 май – 3 юни и 22 ноември – 1 декември

Ясените са саможиви бохеми, които приемат за свое призвание да бъдат от полза на близките си и любими хора. Амбициозността и високият им интелект са качествата, които ги тласкат към служебен просперитет. Обичат и ценят свободата, но са готови да я жертват единствено и само в името на любовта.

Габър – 4 юни – 13 юни и 2 декември – 11 декември

Безинициативността на габърите, както и омразата им към поемане на отговорности и рискове ги прави пасивни в общуването с хората и в работата. Когато обаче решат, че ще направят нещо, постоянството излиза на преден план и те винаги успяват. Имат малко приятели, защото оценяват факта, че малко хора си заслужават да бъдат наистина приоритет в действията им. Никога обаче няма да им откажат помощ. Готови са на всякакви жертви в името на любимия човек.

Смокиня – 14 юни – 21 юни, 23 юни и 12 декември – 21 декември

Смокините са хора на сантимента с лирична душа, която лесно може да бъде наранена. Те са топли, нежни и всеотдайни, отзовават се на всеки зов за помощ и често поставят желанията на другите пред своите собствени. С особена отговорност се отнасят към задълженията си, били те професионални или семейни. Понякога не правят крачка напред, само защото се съмняват в собствените си сили и способности. А не би трябвало.

Бреза – 22 юни

Скромни, нежни и дипломатични брезите са особено търсени за приятели. Те излъчват равновесие, умеят да бъдат медиатори и въпреки хрисимата си непретенциозност са нужни на всяка компания или екип. Творческа натура с развит естетизъм, брезата умее да цени всичко красиво, като и хубостта често е ръководна за усещането за щастие. Катопартньори те са изпълнени със страст и романтика.

Маслина – 23 септември

Уравновесените до съвършенство маслини не ангажират нервната си ситема с излишни ядове. Не досаждат на околните с исканията си, но не обичат и те да бъдат впрягани в чужди битки. Могат да контролират всяко свое чувство, като отговарят на обществото и близките си с лоялност. За себе си обичат рисковете и харесват новите предизвикателства. Недоверчиви са в любовта и са склонни към прояви на ревност.

Бук – 22 декември

Букът е човек, проявяващ стабилност и равновесие – умее да организира и планира начинанията, изчиствайки ги от всякакви чувства. Владее се единствено от разума и е брилянтен финансист или статистически работник. Честен и последователен той постига всичко, благодарение на собствените си качества. Не е страстен и изобретателен любовник, но е подходяща партия за създаването на улегнало семейство.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съновник – какво означава ябълка в съня

Ако сънуваш ябълки, те очакват промени в любовта, сексуалния живот и семейния статут. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия лъв

Родените под знака на лъва са хищници, властващи над цитрусите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта