Регистрация

Хранене според зодията: Диета за зодия лъв

26 Jul 2013   /   nina123   /   Видяна: 16766
Хранене според зодията: Диета за зодия лъв

Родените под знака на лъва са хищници, властващи над цитрусите.

Множество спорове се водят и днес в научните среди дали е удачно да се съпостявят двa на пръв поглед без обща допирна точка фактора – зодията и храненето и има ли минимално научно обяснение как знакът, под който сме родени може да има каквато и да е връзка с определяне на подходящите и неподходящите храни за нас.  Истински фурор за диетолози и астролози бе книгата „Зодии на вкус“ на Марияна Добранова, в която се обяснява, че зодиакалният знак влияе на тялото и определя една част от неговите слабости, пороци и позитиви, а от друга страна те се потискат или предизвикват и чрез начина на хранене, което обяснява връзката между рождената дата и диетата.

Преди дни навлязахме в месечната територия на лъва (като зодия, разбира се), затова ние от kulinarno.bg ще ви информираме какво смята Марияна Добрянова, че е подходящо за приемане или отхвърляне от хранителните ви навици. Експертът твърди, че лъвовете се ръководят от две силни влияния – на изисканата храна и на любовта. Когато са влюбени, те се превръщат в изкусни кулинари и гастрономи, грижат се с любов за всяка хапка, както и са способни да похарчат много време, финанси и нерви, за да претрупат масата със съвършени блюда за обичания човек.

Родените под знака на лъва обичат лукса във всяка сфера от живота, а що се отнася до яденето – към него подхождат с особена изтънченост. Ако вие не ги впечатлите с изпипани ордьоври, комбинация от сочни меса и скъпи сирена, екзотични кръстоски от сладко, солено и люто..., то очаквайте те да го направят за вас. И освен това да го сервират по елегантен начин и с много любов. Не са ли влюбени обаче, са склонни да хапват полуфабрикати на крак и да се тъпчат с редица вредни продукти и храни.

Лъвът е цар и хищник и като такъв се нахвърля с особена настървеност към сочните мръвки – грешка, която често пъти му носи здравословни проблеми. Марияна Добранова обяснява, че да се постави представител на зодията на продължителна диета е трудна задача, граничеща с непостижимостта, затова съветва гривестите месоядни просто да се обърнат към по-постни меса като пилешко, пуешки гърди и телешко. Тъй като не обичат да се ограничават в каквито и да е норми, лъвовете просто могат да спазват малки правила и елементарна култура на хранене, съветва експертът и добавя, че ако просто ограничат мазните и пържените ястия, консумацията на белия хляб и тежките меса и се поучат от принципите на разделното хранене (и най-вече вземат предвид забраната за съчетаване на месо с хляб и тестени изделия), ще допринесат за здравето и по-добрия си външен вид. Ако се пречупят да заменят гарнитурата към мръвката със салата и свежи зеленчуци, това е ще е най-дръзката им крачка към здравословното ядене.

Освен това лъвът като зодиакален знак е покровител на цитрусовите плодове. Затова и родените в края на юли и началото и средата на август обожават екзотичните дарове на природата. Не само за ядене, но и като аромати, цветове и визия. Грешка при тях е, че колкото и да са им приятни на вкус, често минават покрай тях, без дори да се замислят да си купят. А тези плодове са така богати на витамини, че си заслужава при цялото състояние, хвърлено за ядене, да се отдели малко и за нещо здравословно. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Хранене според зодията: Диета за зодия Рак

Представителите на зодия Рак са съвършени кулинарни естети, които имат афинитет да прекаляват със сладкото. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Телец

Телците трябва да намалят сладкишите, червените меса и като цяло – порочното си чревоугодничество. виж още »

Хранене според зодията: Диета за зодия Овен

Овните не влагат много усилия в приготвянето на ястия, но трябва да се погрижат за здравето си като си хапват червени и оранжеви зеленчуци. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта