Регистрация

Вълшебна маска за коса с лимон и зехтин

13 Dec 2017   /   nina123   /   Видяна: 7022
Вълшебна маска за коса с лимон и зехтин

Маска за коса бори косопада, накъсванията и изтъняването на косъма.

Модерният свят, в който живеем, ни затрупва с нови идеи и изобретения как да оформим идеалната прическа и в какви нюанси да боядисаме косата си този сезон спрямо модните тенденции. Но когато теглим черта в края на годината, осъзнаваме, че сме боядисвали косата си минимум 6 пъти, подлагали сме я на висока температура десетки, а може би и стотици пъти, изсушавали сме скалпа и косъма си със сешоар, каска за къдрене и какво ли още не. А колко пъти сме я обтягали и разпъвали в името на хубавата фризура? И така, обмисляйки, можем да разберем защо са се появили проблемите.

Народната медицина има решение срещу косопад, накъсаност, изтънялост на косъма и прекомерна сухота. Това е една лесна маска за коса, взаимствана от съвети на майки и баби, които са имали далеч по-малко проблеми с кичарата си. Третирането е абсолютно безобидно и хитринката може да се прилага дори и на тийнейджъри, защото не носи негативи. Не е препоръчителна само за хора с открити рани на главата или силни дерматитни състояния на скалпа. А всички останали могат да се насладят на вълшебния ефект.

Какви продукти са необходими за тази маска за коса? Трябват ви само 2 съставки – зехтин и лимонов сок. Това не означава обаче да грабнете първата маслинова мазнина, която ви попадне. Потърсете си качествен студено пресован зехтин и се уверете, че сте направили най-добрия избор. След това си изберете тъмножълтеникав и леко мек лимон – това означава, че е узрял и е богат на сокове. Изцеждайте винаги лимонови сок непосредствено преди да забъркате маската.

Как се прави вълшебната маска за коса? Тя представлява смес от еднакви количества лимонов сок и зехтин Extra Virgin. Ако косата ви е къса до средна – използвайте по 2 с.л. от всяко. Ако се фръцкате с по-дълга грива, можете да докарате количествата и до 4 с.л. Изсипете зехтина в метален съд и го загрейте до 30-35 градуса. Внимавайте да не претоплите. След това пресипете в неметален съд. Изстискайте лимона и добавете нужното количество сок вътре. Разбъркайте хубаво. Нанесете от корените до върховете, като особено наблегнете на крайщата. След това усучете косата на кок и покрийте главата с кърпа, шапка за баня или найлонов плик.

Колко време отнема маската за коса? Трябва да стоите така опаковани 30 минути. Не си мислете, че ако стоите повече, ще има двоен ефект. Можете да съкратите времето, ако усетите, че лимоновият сок дразни скалпа ви. Това означава, че имате разранен скалп и трябва да се посъветвате със специалист. Не бива да търпите болка, ако изпитвате такава. След като изтече заветния половин час, влезте в банята и се измийте с шампоан. Можете за финал да сложите и балсам. Те няма да разрушат постигнатия ефект. Знайте, че се отмива трудничко.

Колко често се прави тази маска? Бабините съвети са да се избере ден от седмицата, в който да се прави. Ефектът се вижда още след първата процедура, но няма да ви наверди, ако си я правите всяка неделя например. Косъмът се нуждае от поне 6 сеанса, за да заздравее напълно. После, ако не чувствате необходимост, можете да прекратите „маскирането“ докато отново не ви се наложи. Тази маска е подходяща и за профилактика.

Очакваме вашите коментари под статията или на фейсбук страницата на kulinarno.bg дали сте доволни от ефекта на маската.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашна ферментирала оризова вода за коса и кожа

Домашни маски от оризова вода борят пърхота, прекомерното омазняване, зачервяването и разраняванията. Правят лицето сияйно, а косата – гъста, бу виж още »

Маска за коса с люспи от лук

Отвара от лучени люспи спира косопада, заздравява скалпа и прави косата бухнала и бляскава.   виж още »

Почистващи маски с летни плодове

Смокини, гроздови семки и костилки от кайсии се грижат за лицето в топлите дни.   виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous04-07-2023
Long- term treatment of hirsutism Desogestrel compared with cyproterone acetate in oral contraceptives proscar order best on line pharmacy A tea containing various plant products as adjuvant to chemotherapy of urinary tract infections
anonymous17-03-2023
is there a generic cialis available The skin barrier is affected in rosacea, resulting in excessive transepidermal water loss, making the skin dry, inclined to scaling and peeling, and sensible to burning and stinging 40 Flushing and erythema are vascular elements representing an increased number of erythrocytes in inflamed vessels

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта