Регистрация

Във fast food веригите се правим на прасета

15 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 3552
Във fast food веригите се правим на прасета

Ако искате да отслабнете, забравете за веригите за бързо хранене!

Цяло лято екипът на kulinarno.bg напряга жили, за да ви информира какво е добре да се хапва ако сте на диета, кой е най-подходящият режим на хранене, така че да отслабнете и до колко трябва да мобилизирате инат и воля, за да свалите излишните килограми с глад, плодове, зеленчуци, продукти – приемливи за вашата кръвна група, зодия, физика, проблемни зони и дори цикъл на планетите, в който се намирате. Но днес ще ви „сервираме“ още една болезнена истина, подкрепена с обстойно проучване и неуспоримо доказани факти. А именно – посещението на заведения за бързо хранене ни превръща в прасета, които дори не могат да преценят колко калории са погълнали, след като са изяли количества за две или дори трите основни яденета за деня.

Не само за българина, но и за мнозина по света ароматът на натриев глутамат, който се носи от снадвичите на McDonalds, прекрасните благоуханни хапки в KFC, неустоимите шарени и свежи продукти на Subway са само част от кулинарните изкушения, в които ни хвърлят някои вериги за бързо хранене. Но изследване, проведено от учени от университета в Харвард доказа, че в подобни закусвални и ресторантчета човек е склонен да изяде двойна и дори тройна порция, като дори не осъзнава с колко калории над нормалното е затормозил тялото си.

Изследването, проведено върху 3600 души в различни възрастови групи, които са се хранели в различни fast food вериги сочи, че всички са пренебрегнали вярванията си за здравословно наяждане, а една голяма част не могат да изчислят обективно приблизително колко калории са прибрали в тялото си. Оказва се, че тийнейджърите са най-несдържани що се отнася до поръчките и изяждат средно около 900 Ккал на прихапване във верига за бързо хранене. Вместо това, че смятат, че приемът им е не повече от 400-500 Ккал, като разликата е парадоксална. Възрастните пък си дават с по 200-300 Ккал по-малко на ядене, от колкото в действителност са погълнали.

Установено е, че повечето от готовите менюта, предлагани на подобни места за възрастни е между 800 и 900 Ккал, което е дажба за две яденета. Често обаче клиентите си взимат и нещо допълнително към „пакета“, за да опитат нов продукт или да се възползват от промоция. По този начин, без да се замислят, те поглъщат на едно ядене цялата си дневна енергийна дажба, което е пагубно както за фигурата, така и за здравето. А липсата на полезни вещества в тази храна просто е тема на друг разговор.

Така че, ако сте решили да отслабвате или да се храните здравословно, вашето място не е във fast food веригата. Промоцийте от там могат да се окажат само само бонус пакет с вредна, висококалорична, но и вкусна храна. Замислете се дали точно това ви трябва!

 

По-добре си направете fast food вкъщи:

Американски сандвич с бекон

Пилешки сандвич на грил

Бъфало крилца по американски

Пилешки хапки със сусам по американски

Телешки бургер с картофи и майонеза

Пържена риба треска и чипс

Бургер с риба - фишбургер

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

10 изумителни истини за McDonald‘s

Най-популярната верига за бързо хранене в света е основана от двама братя в Калифорния, а днес всеки ден се откриват по около 6 нови заведения. виж още »

От чипса децата затъпяват, развиват депресия и проблеми със сърцето

Купешките пържени картофки в пликче водаят до липса на съсредоточаване, апатия, нарушения в паметта и сърдечно-съдови пороци – предупреждават уч виж още »

Българските деца затлъстяват от раждането

Лошите хранителни навици в семейството нареждат България на 6-о място в Европа по детско затлъстяване. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous18-06-2017
wh0cd592529 generic allopurinol

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта